Home » Natură » Pelicanii creţi din Delta Dunării nu găsesc destul stuf pentru cuiburi

Pelicanii creţi din Delta Dunării nu găsesc destul stuf pentru cuiburi

Pelicanii creţi din Delta Dunării nu găsesc destul stuf pentru cuiburi
Publicat: 01.02.2020
Iarna blândă a atras în Delta Dunării mai mulţi pelicani creţi faţă de anii precedenţi, dar păsările nu îşi găsesc stuful necesar pentru a-şi face cuiburile. Reprezentanţii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au luat măsuri şi au dus pe insula Ceaplace, de pe lacul Sinoe, 600 de legături de stuf.

Cei de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării spun că anul trecut au fost observate 160 de exemplare în zona Insulei Ceaplace.

Anul acesta, probabil datorită iernii mai uşoare, au sosit deja 180 de pelicani creţi, iar pe insulă sunt în construcţie peste 60 de cuiburi, în condiţiile în care stuful disponibil natural pe insulă este insuficient pentru un număr mai mare de cuiburi.

Ecologiştii au dus pe insulă şi au aranjat 600 de legături de stuf pentru a ajuta la extinderea zonei de cuibărit.

Pelicanul creţ, una dintre cele mai frumoase păsări din România, este o specie considerată periclitată la nivel mondial. Pelicanii creţi îşi fac cuiburile an de an pe insula Ceaplace, din Delta Dunării, o zonă strict protejată de pe lacul Sinoe.

Pentru protejarea pelicanului creţ, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi Societatea Ornitologică Română au avut un proiect, în perioada 2005-2009, care a urmărit menţinerea efectivelor şi protecţia populaţiei de pelican creţ din Delta Dunării, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase