Home » Natură » Expert: China nu va trimite raţe pentru a lupta cu invazia de lăcuste din Pakistan

Expert: China nu va trimite raţe pentru a lupta cu invazia de lăcuste din Pakistan

Expert: China nu va trimite raţe pentru a lupta cu invazia de lăcuste din Pakistan
Publicat: 29.02.2020
Pe unele reţele sociale au fost distribuite ştiri care spuneau că China ar urma să trimită 100.000 de raţe pentru a contracara invazia de lăcuste din Pakistan.

Agenţiile de presă şi mărturiile utilizatorilor reţelelor de socializare ne arată că Pakistanul se confruntă cu una dintre cele mai mari invazii de lăcuste din ultimele decenii, iar una dintre soluţiile identificate, conform unui clip de pe Weibo, un site din China, ar fi trimiterea a 100.000 de raţe.

Lu Zhi, cercetător al Academiei de Ştiinţe Agricole din Zhejiang, explică în acel clip faptul că raţele ar fi „arme biologice” şi că sunt mai eficiente în comparaţie cu pesticidele, după cum notează Bloomberg Green. Aparent, aceeaşi soluţie a fost folosită şi în urmă cu două decenii, în provincia Xinjiang , din nord-vestul Chinei.

Dr. Zhang Long, profesor al Universităţii Agricole din China a declarat că  această soluţie nu ar putea fi folosită în Pakistan din cauza condiţiilor de mediu. Acesta explică faptul că raţele au nevoie de apă, în timp ce Pakistanul are suprafeţe deşertice întinse, notează Futurism.

Dacă raţele nu se pot adapta la condiţiile din Pakistan, atunci întrebarea pe care trebuie să o punem este cea legată de popularitatea respectivului clip şi cum a ajuns acesta să fie preluat de o multitudine de publicaţii. O explicaţie ar putea fi aceea că ne aflăm în faţa unui caz de fake news, dar, după cum explică Futurism, ar trebui să luăm în calcul contextul cutural din China. Mai exact, în ultimii ani internauţii chinezi au transformat raţele într-un meme extrem de popular pe reţelele de scializare locale precum Weibo, ceea ce ar putea explica popularitatea de care acest subiect s-a bucurat recent.

Citeşte şi:

Lacusta deprimata salveaza recolta

Un peşte ”rebel”, care mânca raţe, a fost scos dintr-un lac

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase