Prima pagină Natura

Cele mai frumoase fotografii: Wildlife Photographer of the Year Award 2010

Redactia Descopera.ro | 10.23.2010 | ● Vizualizări: 1474
Cele mai frumoase fotografii: Wildlife Photographer of the Year Award 2010     fotografii, cele mai frumoase fotografii, fotografii senzationale, galerie foto, animale, fotografii cu animale, poze cu animale, animale frumoase, Wildlife Photographer of the Year Award 2010 + zoom
Galerie foto (51)

O uimitoare fotografie care infatiseaza o colonie de furnici taietoare de frunze din Costa Rica a castigat, de curand, prestigiosul premiu Wildlife Photographer of the Year (WPY) din 2010. In acest material va prezentam cele mai frumoase 50 de fotografii care au luat parte la concursul WPY din acest an.

Poate cel mai uimitor lucru la fotografia castigatoare este faptul ca a fost facuta in toiul noptii - in vreme ce colonia de furnici, extrem de numeroasa si bine organizata, a fost surprinsa in actiune. Juriul, alcatuit din fotografi de prestigiu, academicieni si membri ai Natural History Museum din Londra, a ovationat fotografia castigatoare, realizata de ungurul Bence Mate, pentru impresia sa artistica. Fotografia va face parte, impreuna cu celelalte 100 de poze castigatoare la diverse categorii, dintr-o expozitie impresionanta, gazduita de celebrul muzeu londonez.

Editia din 2010 a Wildlife Photographer of the Year este sensibil diferita fata de cea de anul trecut (ale carei fotografii senzationale le puteti admira aici): pe langa surprinderea spectacolului naturii si a diferitelor specii de animale in actiune, fotografii s-au concentrat si pe interactiunea dintre om si animale si pe impactul negativ pe care-l au activitatile umane asupra vietii animalelor.

Fotografia castigatoare, care ilustreaza coperta acestui material, a fost facuta de Mate, in varsta de 25 de ani, in timpul unei expeditii de 6 saptamani in Costa Rica. In timpul acestei expeditii, ungurul, care a mai castigat premii YWP in urma cu 3 ani, a devenit fascinat de furnicile taietoare de frunze. Spre nefericirea lui, a descoperit, in scurt timp, ca micile vietati sunt active numai in timpul noptii, iar fotografierea lor "artistica" este o pacoste. Mate a gasit solutia salvatoare montand un flash in spatele frunzelor.

Va invitam, in continuare, sa va delectati cu celelalte fotografii castigatoare ale concursului.

Sursa foto: NHM