Home » D:News » Imagineaza-ti o lume noua cu ajutorul fotografiei

Imagineaza-ti o lume noua cu ajutorul fotografiei

Imagineaza-ti o lume noua cu ajutorul fotografiei
Publicat: 18.06.2009
In cadrul Anului european al creativitatii si inovarii (AECI) 2009, Comisia Europeana a lansat concursul de fotografie „Imagineaza o lume noua”. Sunt invitati sa isi exprime creativitatea fotografi profesionisti si amatori de toate varstele din intreaga Uniune Europeana. Un juriu de prestigiu va selecta invingatorii, care vor primi premii constand in echipament fotografic si excursii in orase din Uniunea Europeana. Termenul limita pentru trimiterea fotografiilor este 31 august 2009.

Imaginatia este o capacitate vitala a fiintei umane: imaginatia faciliteaza intelegerea experientei si a cunostintelor; datorita imaginatiei, putem intelege lumea. In aceasta perioada de schimbari rapide, trebuie sa fim flexibili si creativi, sa ne folosim din plin imaginatia si capacitatea de inovare si sa ne proiectam in viitor. Comisia Europeana invita toti fotografii profesionisti si amatori, studentii in fotografie si pe toti cei talentati sa isi prezinte fotografiile la concursul „Imagineaza o lume noua”. Poate participa orice persoana care locuieste intr-un Stat Membru al Uniunii Europene, intr-o tara candidata sau in Islanda, Liechtenstein sau Norvegia, care impartaseste pasiunea noastra pentru fotografie. Juriul concursului „Imagineaza o lume noua” va fi condus de profesorul de fotografie Chris Wainwright, presedintele European League of Institutes of the Arts (ELIA). Lucrarile prezentate vor fi evaluate de catre un juriu international alcatuit din profesionisti renumiti din domeniul fotografiei si al artelor care vor alege castigatorii: Claude Bussac, directoarea PhotoEspaña, Spania; François Hébel, directorul Rencontres d’Arles, Franta; Orsolya Kőrösi, directoarea executiva a Hungarian House of Photography, Ungaria; Vangelis Ioakimidis, directorul Thessaloniki Museum of Photography, Grecia; Elina Brotherus, fotograf si artista video, Finlanda; Klavdij Sluban, fotograf francez de origine slovena.

Publicul european va fi invitat sa aleaga castigatorul „Premiului publicului” printr-un proces de votare online. Cei patru castigatori ai concursului vor primi premii importante constand in aparate foto, echipament fotografic, excursii in orase europene si o larga recunoastere pe scena europeana a talentului lor. Concursul fotografic este unul dintre evenimentele organizate de Comisia Europeana in cadrul Anului european al creativitatii si inovarii 2009 (AECI). Sub deviza „Imagineaza, Creeaza, Inoveaza”, AECI 2009 are drept obiectiv sensibilizarea cu privire la importanta creativitatii si a inovarii, competente-cheie pentru dezvoltarea personala, sociala si economica. Punand in valoare creativitatea si inovarea, UE doreste sa modeleze viitorul Europei in contextul unei concurente la nivel mondial, promovand potentialul de creativitate si inovare al fiecaruia dintre noi.

Informatii suplimentare:
Website-ul oficial al concursului: www.imagine2009.eu

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase