Home » Oferte turistice » CROAZIERA ANTARCTIC DREAM

CROAZIERA ANTARCTIC DREAM

Publicat: 24.06.2009
Croazierea Antarctic Dream a luat nastere in 2002 la initiativa unor fosti ofiteri comandanti de nave ce au dorit sa aduca acest taram fascinant, Antarctica, mai aproape de turisti unind astfel Patagonia de Peninsula Antarctica intr-o croaziera de 11 zile care pleaca din Tara de Foc catre Antarctica. La bordul luxosului “Vis Antarctic”, singurul care este capabil sa exploreze minunatul continent cu clasa si stil vei avea sansa sa ajungi si sa vezi locuri izolate despre care stiai ca exista doar din atlasele geografice. Cu un aranjament spectaculos al vietii salbatice, si un peisaj superb, Antarctica te poate schimba pentru totdeauna. Daca esti un explorator sau un aventurier experimentat, un lucru este sigur: te asteapta o experienta incredibila in Antarctica cu urmatorul itinerar furnizat de catre Eturia.

ITINERAR CROAZIERA

ZIUA 1: USHUAIA: imbarcarea pe vas.
ZIUA 2-3: PASAJUL DRAKE: Faimosul Pasaj Drake se intinde pe 645 km si este cel mai scurt traseu de legatura a Antarcticii cu celelalte continente. Marea este dificila dar vaporul este destul de mare ca sa asigure o trecere comfortabila catre taramul de gheata, Antarctica. Veti continua drumul catre Convergenta Antarctica, o bariera biologica unde apele reci, polare se scufunda sub apele calde venite din zone temperate.
ZIUA 4: INSULA KING GEORGE: In dimineata celei de-a patra zi a calatoriei vei ajunge la insula King George, primul contact cu ceea ce este Antarctica cu adevarat. Dupa ce veti ajunge pe insula, veti fi preluati pentru un zbor cu elicopterul care va va da ocazia de a admira frumusetea sobra a peisajului inghetat. Dupa-amiaza veti continua drumul catre Insula Aitcho.
ZIUA 5 : GOLFUL NEKO: Pe langa extraordinarul decor montan cu ghetari si ghetari de coasta, zona are o mare varietate de viata salbatica specifica. Veti incepe ziua prin a face cunostinta pentru prima data cu continentul Antarctica, mai intai in Golful Neko si dupa care in Portul Lockroy (Insula Gaudier).
ZIUA 6: INSULA PETERMANN: Dimineata devreme vasul va porni prin Canalul Lemaire apoi vasul isi va continua drumul printr-o zona care a fost descrisa ca fiind una dintre cele mai izolate si idilice locuri din lume. Veti continua drumul pana ajungeti pe Insula Petermann, care este si cel mai sudic punct in care va ajunge expeditia. Aici veti fi debarcati si ghidati pe insula. Dupa-amiaza vasul se va intoarce la Pleneau, unde veti fi imbarcati pe vase zodiac mai mici si veti putea explora frumoasele formatiuni albastre de gheata din zona.
ZIUA 7: GOLFUL PARADISE: Daca vremea va permite veti debarca in Golful Paradise sa puteti admira solemnii ghetari si stancile care se afla de-a lungul coastei. Seara veti vizita Insula Cuverville, care are un decor cu adevarat dramatic. Insula este gazda uneia dintre cele mai mari colonii din lume de pinguini Gentoo si Skuas.
ZIUA 8: INSULA DECEPTION: Dimineata veti fi debarcati in Golful Whaler si Pendulum Cove, unde vei avea sansa unica de a experimenta inotul in apa inghetata. Dupa-amiaza vasul se va indrepta catre Punctul Hannah al Insulei Livingstone.
ZIUA 9-10: PASAJUL DRAKE: In dimineata celei de-a noua zi a aventurii vasul va parasi apele Antarctice si va incepe calatoria spre casa prin Pasajul Drake catre Patagonia si Tierra del Fuego. In drumul spre casa vei putea sa te relaxezi si sa te bucuri de oricare dintre facilitatile exclusiviste si activitatile oferite la bordul vasului.
ZIUA 11: USHUAIA: Dupa 11 zile petrecute in aceasta aventura va veti lua ramas bun de la echipaj veti fi debarcati in cel mai sudic oras din Argentina si astfel se va sfarsi aventura Antarctica.

DESPRE CROAZIERA SI VAS: Vasul Antarctic Dream este o nava de constructie olandeza special gandita pentru zonele arctice, cu o carena mai solida si rezistenta decat in mod normal pentru a putea sparge gheata acolo unde este nevoie sau pentru a face fata celor mai grele conditii meteo din zona arctica. Acum ofera o sala de mese spatioasa, lounge, bar, sala de lectura, sala de fitness cu sauna si o punte special adresata pasagerilor unde puteti merge si observa mai bine zonele prin care veti trece. Vasul poate acomoda in cele mai bune conditii pana la 84 de pasageri in 42 de cabine ce au baie proprie cu toaleta si dus, 4 apartamente, 6 cabine superioare, 29 de cabine duble cu hublou sau geamuri si 3 cabine duble fara hublou sau geam. Toate cabinele sunt dotate cu birou, TV cu circuit inchis si telefon. Accesul la internet si telefonul extern se face din biblioteca.

SERVICII INCLUSE
: Cazarea in tipul de cabina aleasa, Micul dejun, pranzul, ceaiul si cina pe toata durata croazierei, Cina si cocktail de bun venit, Folosirea bibliotecii, Folosirea salii de gimnastisa si sauna, Ghid la bordul vasului, Sesiuni de informare, Asistenta turistica, Excursii cu barcile zodiac, Asistenta medicala.

SERVICII SUPLIMENTARE
: Zborul Bucuresti-Ushuaia-Bucuresti (aprox 1500 EUR/pers), Taxa de combustibil 250 EUR/persoana, Taxele de aeroport/port, Asigurare de calatorie sau sanatate.

TARIF exprimat in EURO/PERSOANA pentru plecari in perioada 7 noiembrie – 18 decembrie 2009: 5.275 Euro in cabina Amundsen.

ETURIA
tel/fax: +40.233.22.88.48; +40.233.22.88.49 e-mail: [email protected]
www.eturia.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Iți recomandăm