Home » Ora de bucurie » Invenţia care ne-ar putea îndeplini visele din copilărie

Invenţia care ne-ar putea îndeplini visele din copilărie

Publicat: 17.03.2014
Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii şi-au dorit să poată zbura. Invenţia aeronavelor a transformat în realitate călătoriile prin aer, însă avionul nu poate satisface pofta de aventură ce îi face pe oameni să dorească să experimenteze în mod direct senzaţia de a traversa cerul.

Iubitorii de adrenalină au ales să sară cu paraşuta pentru a aproxima senzaţia de zbor, iar cei mai temerari au cutezat chiar să sară de la înălţimi uluitoare, situate aproape de limita spaţiului cosmic. Totuşi, până acum nimeni nu a reuşit să ofere oamenilor posibilitatea de a zbura natural, aşa cum o fac păsările.

Acum, un american promite să schimbe acest lucru. David A. Moore, un inventator din Connecticut, a obţinut un brevet pentru o invenţie extraordinară: „un costum de zbor complet dinamic, alimentat cu energie umană”.

Invenţia lui Moore este modelată după stilul de zbor al unui liliac, animal despre care inventatorul spune că este „mamifer, la fel ca omul, fiind creatura zburătoare cea mai apropiată de om ca grad de rudenie”.

Dispozitivul constă într-o pereche de aripi ca de liliac ce se ataşează de corpul uman. Aripile conţin atât porţiuni rigide, cât şi elemente non-rigide, şi pot fi manevrate cu uşurinţă în timpul zborului de către purtătorul costumului.

Singurul element care nu va fi „natural” în zborul purtătorului va fi etapa iniţială: dacă liliecii îşi pot lua zborul fără asistenţă exterioară, oamenii vor avea nevoie să fie tractaţi (sau să călătorească pe bicicletă, schiuri sau role) la vale, urmând să se aplece în faţă, să ia poziţia de zbor şi să sară la momentul potrivit.

Moore este convins că invenţia sa va permite oamenilor să zboare natural, la fel ca liliecii, ajutându-se doar de vânt şi de propriile forţe. Rămâne de văzut dacă acest lucru se dovedi realizabil.

Până atunci, cei care îşi doresc să experimenteze senzaţia eliberatoare a zborului au la dispoziţie o altă metodă prin care pot savura o călătorie în viteză prin aer: wingsuit flying. Practicanţii acestui sport călătoresc prin aer cu ajutorul unui costum special care permite temerarilor să atingă viteze de până la 235 de kilometri pe oră. Dacă doriţi să aveţi senzaţia că zburaţi, simţind aerul cum vă trece prin păr şi savurând mirosul de bucurie dat de adrenalina specifică sporturilor extreme, dar fără a vă asuma riscurile aferente, puteţi să săriţi virtual cu un wingsuit, experimentând în 360 de grade o aventură prin aer.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Iți recomandăm