Prima pagină Sporturi

Câteva sute de participanţi la o cursă de 10 kilometri au alergat 13, din cauza unui poliţist. VIDEO

Andrei Mazurchievici 04.14.2015 | ● Vizualizări: 2795

Câteva sute de participanţi la cursa de 10 kilometri din Bournemouth au făcut un ocol de trei kilometri, după ce unul dintre poliţiştii îndrumători care trebuia să-i direcţioneze pe competitori şi-a părăsit postul, informează BBC.

Organizatorii cred că 300 dintre cei 1.200 de competitori au parcurs trei kilometri în plus la cursa de duminică, de la Bournemouth Bay.

Consiliul Local din Bournemouth, organizatorul competiţiei, a anunţat că anchetează ce s-a întâmplat cu poliţistul care trebuia să-i direcţioneze pe sportivi la un punct de cotitură.

"Este impardonabil să ai un singur poliţist îndrumător la o competiţie de o asemenea valoare. Am văzut o mulţime de oameni care doar mergeau la final. Mi-a părut rău pentru ei. Aproape am plâns, când la borna de 10 kilometri soţul meu mi-a spus că mai trebuie să alerg încă trei mii de metri", a declarat Hayley James, care este însărcinată în patru luni.

La întreaga competiţie, care s-a desfăşurat pe mai multe distanţe (un kilometru, cinci kilometri, 10 kilometri şi semi-maraton) au participat 3.000 de concurenţi. Concursul are scop caritabil, fiind destinat strângerii de fonduri pentru Fundaţia Britanică a Inimii. La această competiţie s-au strâns aproximativ 70.000 de lire sterline (97.000 de euro).

SURSA: Mediafax