Home » Sporturi » Star Flyer

Star Flyer

Publicat: 13.07.2006
Star Flyer

Cunoasteti vapoarele acelea de croaziera mari cat niste orase plutitoare? Credeti ca ar putea exista ceva mai grozav? Da, ar putea. Pentru cei care suspina nostalgic dupa vremurile de aur ale navigatiei cu panze, iata ca exista o nava care le implineste visele: Star Flyer ? una dintre cele mai frumoase corabii din lume.

Nu numai luxul o face sa fie asa ? desi lambriurile din lemn de teck si de mahon, picturile si gravurile vechi, biblioteca incalzita de focul din camin au si ele farmecul (si pretul) lor. Insasi silueta corabiei este o aparitie de poveste ? iar agentii de turism insista ca merita sa cobori pe minunatele insule de popas nu doar ca sa te bucuri de ele, ci si ca sa admiri, din departare, corabia fermecata, cu catargele si panzele ei de un alb orbitor profilate pe albastrul cerului si al marii.

Corabia te vrajeste, te cheama, iti aprinde inchipuirea. Si daca, scos din minti de ispita ei, nu te mai poti stapani si arzi sa o cuprinzi, sa o simti vibrand in bratele tale, ei bine, suprema implinire, ti se ingaduie si asta: sa-ti incerci vrednicia luand parte la manuirea ei. Cei mai curajosi se pot catara pe catargul cel mare, pana in ?cuibul ciorii?, de unde marinarii imbratisau cu privirea intinderea coplesitoare a marii, nadajduind sa vada mijind la orizont o geana de uscat.

Cat despre calatoria de poveste?
Pornesti de la Atena, aluneci printre insulele grecesti, treci din Mediterana in Marea Rosie si apoi in Oceanul Indian, indreptandu-te spre Malaezia si Thailanda. Treci pe langa sute de insule si insulite, uneori si pe langa cate o statiune sau un oras.

Mai un picnic pe o insulita nelocuita din Marea Andaman, cu crab, peste proaspat si fructe exotice, mai o partida de scufundari in nebunia de culori a apelor tropicale, mai un spectacol de dansuri si cantece ? si uite-asa trece calatoria ta de basm, cu miile ei de senzatii care se amesteca intr-un lung vis hedonist? Ferice de cei care si-l pot permite.

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase