Home » Sporturi » River rafting USA

River rafting USA

Publicat: 18.09.2007
Adrenalina, acum! Desi, de departe, pare a aduce un pic cu plutaritul pe Bistrita, acest sport ofera o gama completa de senzatii tari celor ce iubesc torentele din canioane si barcutele de plastic care se prabusesc in unghi drept de pe pragul cascadelor din Utah sau Colorado.

Conditii de participare varsta: minimum 5 ani greutatea: cel putin 25 kg barca: oferita sau omologata de firma organizatoare vesta de salvare: obligatorie, oferita de organizatori perioada: orice luna a anului sezon de varf: mijlocul lunii iunie
Unde Rafting se mai poate face in Noua Zeelanda sau Chile, insa cele mai popula­re raman cur­surile su­perioa­re ale Green River in Utah, respectiv Arkan­sas River sau Dolores River in Colorado.

Organizatori Firme specializate: Holiday Expeditions 544 E 3900 South Salt Lake City, Utah USA 84107 Tel. 001-800-624-6323 E-mail: [email protected] Four Corners Rafting „The Experienced Professionals“ PO Box 219 Nathrop, Colorado USA 81236 Tel. 001-800-332-7238 E-mail: [email protected] Site-uri specializate: www.rafting.com www.bikeraft.com www.fourcornersrafting.com

Clasificare Traseele folosite pentru rafting sunt impartite in doua clase: Family (I-III) si Adventure (IV-VI). Clasa Family I. Fara obstacole, turbioane sau valuri semnificative. Accesibile si copiilor. II. Valuri mici, pasaje largi. Necesita foarte putine manevre. Recomandate incepatorilor. III. Valuri neregulate, pasaje inguste. Solicita un minimum de experienta. Clasa Adventure IV. Cursuri de apa rapide, cu turbioane si frecvente schimbari de directie. Numai pentru avansati. V. Ape de competitie, cu stanci si obstacole subacvatice imprevizibile, precum si cu dese schimbari de nivel. Rezervate sportivilor profesionisti. VI. Pe aceste sectiuni, pur si simplu nu se poate naviga. Incercarea de a face rafting aici poate fi pedepsita inclusiv cu inchisoare.

Preturi De la 35$/zi adulti De la 25$/zi copii Oferte speciale: 10$/zi in luna iulie Pentru grupuri de minimum 10 per­soa­ne, organizatorul beneficiaza de gratuitate. Hoteluri, moteluri, cabane: de la 50$/loc/zi Inchiriere accesorii ghete: 6$/zi manusi: 3$/zi costum impermeabil fara maneci: 8$/zi costum complet, cu accesorii: 16$/zi sac de dormit: 9$/noapte cort pentru 2-3 persoane: 18$ prima noapte, 9$ a doua noapte si urmatoarele.

Foto: Mediafax, Guliver/Science Photo Library

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase