Home » Știință » Cât de mult îţi doreşti să vezi noaptea ca o pisică? Procedura pe care trebuie să o faci pentru această superputere – FOTO

Cât de mult îţi doreşti să vezi noaptea ca o pisică? Procedura pe care trebuie să o faci pentru această superputere – FOTO

Publicat: 30.03.2015
O echipă independentă de cercetători din Statele Unite a dezvoltat o soluţie care le permite oamenilor să vadă pe întuneric.

Procedura celor de la Science for the Masses a fost testată deja chiar pe unul dintre cercetători şi s-a dovedit a fi un succes. El a reuşit să vadă, temporar, până la o distanţă de 50 de metri în întuneric.

Cercetătorii au folosit o substanţă numită Chlorin e6 (Ce6) care se întâlneşte în organismul peştilor care trăiec la mare adâncime şi care are proprietatea de a amplifica lumina. Aceasta este utilizată inclusiv în tratamentele împotriva cancerului.

Ce6 a fost amestecat cu o soluţie salină, insulină şi sulfoxid de dimetil, iar apoi 50 de ml de soluţie negricioasă au fost picuraţi în sacii conjunctivali ai unui voluntar.

FOTO: Science for the Masses     FOTO: Science for the Masses

După două ore, echipa a testat noua superputere pe un câmp, pe întuneric. Bărbatul a reuşit să recunoască simboluri la depărtare, dar şi obiecte aflate în mişcare. Într-unul dintre teste el a identificat oamenii care se ascundeau la 50 de metri depărtare între copaci cu ajutorul unui laser. A reuşit să facă acest lucru de fiecare fată.

FOTO: Science for the Masses     FOTO: Science for the Masses

Alţi patru voluntari din grupul de control, care nu au primit soluţia, au avut o rată de succes mult mai scăzută. Ei au trecut doar o treime dintre încercări.

În dimineaţa următoare, vederea voluntarului revenise la normal. Până la această oră, nu au fost detectate efecte secundare

Sursă: iflscience.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase