Home » Știință » S-a descoperit cauza bolii Alzheimer. Tratamentele se concentrau până acum pe altă anomalie din creier – VIDEO

S-a descoperit cauza bolii Alzheimer. Tratamentele se concentrau până acum pe altă anomalie din creier – VIDEO

Publicat: 31.03.2015
Oamenii de ştiinţă au descoperit cauza care duce la declanşarea bolii Alzheimer.

După ce au analizat peste 3.500 de creiere, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că o proteină numită tau, de mult suspectată că ar avea un rol important în apariţia bolii Alzheimer, este principalul factor al declinului cognitiv care apare pe parcursul acestei boli.

Noua descoperire arată, totodată, că amiloidul, o altă proteină care se adună în depozite pe parcursul bolii, are un rol mult mai mic decât se credea până acum.

Cercetătorii sugerează astfel că terapeuţii ar trebui să se concentreze de acum pe proteina tau în tratamenul bolii Alzheimer şi mai puţin pe amiloid.

Sursă: YouTube

Alzheimer este o afecţiune cronică neurodegenerativă caracterizată prin pierderea progresivă a ţesutului creierului din cauza acumulării a două proteine, β-amiloid şi tau. Acestea întrerup procesul celular normal şi duc, în cele din urmă, la moartea celulelor.

Proteina tau pare să apară în neuronii din hipocamp, parte a creierului crucială pentru funcţia de învăţare şi de memorie, înainte de a se răspândi în cortex, regiune implicată în funcţii complexe ale creierului precum vorbirea şi atenţia. Spre comparaţie, amiloidul se acumulează iniţial în unele părţi ale cortexului şi apoi în hipocamp.

Sursă: iflscience.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase