Home » Știință » Lentilele bionice care ne vor ajuta să spunem adio ochelarilor. Operaţia durează 10 minute şi nu e dureroasă

Lentilele bionice care ne vor ajuta să spunem adio ochelarilor. Operaţia durează 10 minute şi nu e dureroasă

Lentilele bionice care ne vor ajuta să spunem adio ochelarilor. Operaţia durează 10 minute şi nu e dureroasă
Publicat: 23.05.2015
Ochelarii de vedere vor fi de domeniul trecutului odată ce aceste lentile bionice vor ajunge pe piaţă.

Un oftalmolog canadian a inventat lentile de ultimă generaţie care asigură obţinerea unei vederi de trei ori mai bune decât cea normală. 

Nu este vorba despre lentile de contact, ci de lentile care sunt introduse în ochi printr-o procedură care durează mai puţin de 10 minute şi este lipsită de durere, similară operaţiei de cataractă. 

Lentilele dezvoltate de Gareth Webb încorporează un sistem optic în miniatură care funcţionează asemenea unei camere digitale minuscule care este alimentată de corp şi poate să schimbe punctul de interes de la obiecte aflate în apropiere la obiecte aflate la distanţă mai rapid decât este capabil în mod normal ochiul uman.

Webb a avut nevoie de opt ani şi 3 milioane de dolari pentru a obţine această tehnologie. El susţine că implantul nu crează dureri de cap sau orice alte probleme celor care îl încearcă. 

Lentilele ar putea ajunge pe piaţă în anul 2017. Până atunci ele trebuie să treacă prin numeroase teste clinice. În următoare perioadă vor începe analizele făcute pe animale.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase