Home » Știință » Cercetătorii australieni cred că au descoperit dieta care combate astmul – VIDEO

Cercetătorii australieni cred că au descoperit dieta care combate astmul – VIDEO

Cercetătorii australieni cred că au descoperit dieta care combate astmul – VIDEO
Publicat: 20.06.2015
Cercetătorii australieni specializaţi în boli respiratorii investighează o teorie potrivit căreia o dietă bogată în fibre îi poate ajuta pe cei care suferă de astm, informează agenţia Xinhua.

Ei cred o astfel de dietă poate reduce inflamaţia căilor aeriene la persoanele cu această boală, care provoacă suferinzilor perioade în care aceştia abia pot respira.

Lisa Wood, Katherine Baines, Bronwyn Berthon şi Peter Gibson, profesori la Universitatea din Newcastle, consideră că, pur şi simplu, consumarea mai multor fibre alimentare poate ajuta la controlul simptomelor. Pentru a investiga această teorie ei au anunţat vineri că vor efectua un studiu clinic.

„Atunci când ai astm, ceea ce mănânci este important”, a declarat Lisa Wood. „Unele alimente pot fi dăunătoare pentru cei care suferă de astm, cum ar fi cele de fast-food, care sunt bogate în grăsimi saturate, în timp ce altele cum ar fi fructele şi legumele sunt benefice”.

Sursă: YouTube

„Ştim din alte studii pe care le-am făcut că persoanele cu astm nu mănâncă suficiente fibre şi că mai multe fibre în dietă sunt legate de o mai bună funcţie pulmonară şi de mai puţine inflamaţii ale căilor respiratorii”, a explicat ea.

Pacienţii din acest studiu vor primi un supliment de fibre sub forma de pulbere.

„Când mâncăm fibre solubile, bacteriile sănătoase din intestin rup fibrele creând compuşi care călătoresc în sânge şi au efecte pozitive în tot corpul”, a mai susţinut ea.

„Deoarece în prezent nu există nici un tratament care să vindece complet astmul, cu cât aflăm mai multe despre efectele dietei asupra acestei boli, cu atât mai mult oamenii pot fi ajutaţi să ţină sub control maladia de care suferă”, a mai spus Lisa Wood.

Sursă: Agerpres

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase