Home » Știință » În această săptămână se va lansa pe piaţă primul medicament care ar putea trata eficient boala Alzheimer

În această săptămână se va lansa pe piaţă primul medicament care ar putea trata eficient boala Alzheimer

În această săptămână se va lansa pe piaţă primul medicament care ar putea trata eficient boala Alzheimer
Publicat: 20.07.2015
Un medicament care opreşte boala Alzheimer ar putea fi scos pe piaţă în această săptămână.

Speranţele sunt mari că medicamentul solanezumab va reuşi să încetinească sau chiar să oprească avansul bolii, dacă este administrat din timp.

Alzheimer şi alte forme de demenţă afectează, doar în Marea Britanie, peste 800.000 de persoane, iar numărul s-ar putea dubla într-o generaţie.

Medicamentele care există la ora actuală tratează simptomele bolii şi nu cauza acesteia. Prin urmare, rezultatele lor sunt limitate, iar boala înaintează foarte repede.

Solanezumab atacă beta-amiloidele, proteinele toxice care împiedică buna funcţionare a creierului bolnavilor de Alzheimer, distrugând legăturile vitale dintre celule.

Gigantul american Eli Lilly, producătorul medicamentului, nu a dezvăluit detalii din testările clinice, însă un cercetător al companiei a precizat că ”tratamentul schimbă patologia care stă la baza bolii Alzheimer”.

”Tratamentele actuale ajută doar simptomele. Acestea ajută celulele nervoase să comunice între ele mai eficient, dar nu opresc agravarea bolii. La un moment dat, efectele sunt depăşite de leziunile cauzate de boală”, a explicat şi Eric Karran, de la o companie caritabilă care luptă împotriva acestei boli.

Sursă: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase