Home » Știință » După mai bine de 10 anii de studiu, cercetătorii au demontat unul dintre marile MITURI legate de ritmul cardiac lent

După mai bine de 10 anii de studiu, cercetătorii au demontat unul dintre marile MITURI legate de ritmul cardiac lent

După mai bine de 10 anii de studiu, cercetătorii au demontat unul dintre marile MITURI legate de ritmul cardiac lent
Publicat: 22.01.2016
Un ritm cardiac tipic pentru un adult, în repaus, este de la 60 la 100 de bătăi pe minut, dar la unele persoane ritmul cardiac este sub 50 de bătăi pe minut. Cercetătorii numesc acestă boală bradicardie.
Din cauza faptului că inima nu poate pompa suficient sânge pentru toate organele sunt posibile consecinţe precum: stare de confuzie, dificultăţi de respiraţie, dureri în piept sau leşin. Cu toate acestea, încă nu este clar dacă ritmul lent creşte riscul de boli de inimă.
 
„Pentru majoritatea persoanelor cu un ritm cardiac cu 40-50 de bătăi pe minut, care nu au simptome, rezultatele noastre ar trebui să fie liniştitoare pentru cei diagnosticaţi cu bradicardie asimptomatică. Prognosticul este foarte bun”, a declarat autorul studiului Ajay Dharod, instructor în medicina internă la Wake Forest Baptist Medical Center din Winston-Salem.
 
În acest studiu, cercetătorii au analizat datele de la mai mult de 6.700 de persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 84 de ani şi care trăiesc în Statele Unite ale Americii. Nici unul nu a avut o boală de inimă atunci când a început studiul. Sănătatea lor a fost urmărită pentru mai mult de 10 de ani.
 
Potrivit cerectărilor, persoanele cu un ritm cardiac mai lent de 50 de bătăi pe minut, fără simptome ale problemelor cardiace, nu au avut un risc mai mare de boli de inimă decat cei cu o rată a ritmului cardiac normal.
 
Cu toate acestea, persoanele cu un ritm scăzut, care au luat medicamente de modificare a ritmului cardiac, au avut un risc crescut de deces.
 
„Bradicardia poate fi o problemă pentru persoanele care iau medicamente, care şi ele le încetinesc ritmul cardiac. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina dacă această asociere este leagă cauzal ritmul inimii şi utilizarea acestor medicamente”, a menţionat Dharod. 
 
Rezultatele au fost publicate în revista JAMA Internal Medicine
 
Sursa: Get Healthy
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase