Home » Știință » Cimentul este de domeniul trecutului. Materialul REVOLUŢIONAR care îl va înlocui – VIDEO

Cimentul este de domeniul trecutului. Materialul REVOLUŢIONAR care îl va înlocui – VIDEO

Cimentul este de domeniul trecutului. Materialul REVOLUŢIONAR care îl va înlocui – VIDEO
Publicat: 18.03.2016
Produsul va fi fabricat cu ajutorul imprimantelor 3-D.

O echipă de cercetători din cadrul Universităţii din California, SUA, au găsit o metodă care urmează să fie folosită pentru a reduce cantităţile imense de dioxid de carbon eliberate în atmosferă, ca urmare a activităţii termocentralelor.  Specialiştii americani plănuiesc să transforme substanţa toxică într-un nou tip de material de construcţie, fabricat cu ajutorul unor imprimante 3-D. Produsul a fost denumit sugestiv „CO2NCRETE”.

„Cu ajutorul acestei tehnologii, vom putea transforma dioxidul de carbon într-un material folositor. Sperăm nu numai că vom capta cât mai mult gaz, ci şi să utilizăm depozitele obţinute pentru a înlocui cimentul folosit astăzi în domeniul construcţiilor”, a declarat profesorul J.R.DeShazo.

În momentul de faţă, peste 30% din totalul emisiilor de dioxid de carbon sunt produse ca urmare a activităţii termocentralelor. Prin urmare, fabricarea materialului „CO2NCRETE” va ajuta, în mod semnificativ, reducerea nivelului acestor emisii, la scară globală. 

Sursa: youtube.com

„Ne concentrăm eforturile în scopul de a utiliza dioxidul de carbon ca pe o resursă, una care ar putea fi reutilizată în mod constant. După cum bine ştim, în urma producerii cimentului rezultă dioxid de carbon. Noi l-am putea folosi pentru a crea un material de construcţie care îl va putea înlocui pe cel dintâi”, este de părere cercetătorul Gaurav Sant.

Deocamdată, „CO2NCRETE” a fost testat doar în interiorul unui laborator. Eforturile oamenilor de ştiinţă nu se opresc, însă, aici, deoarece ei intenţionează să producă noul material la scară industrială.

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: În urmă cu trei ani, pe 17 martie, cel mai mare meteorit observat vreodată lovea Luna. VIDEO

                                Misterioasele „cercuri de basm”, descoperite în Australia, fascinează oamenii de ştiinţă.”Am fost foarte uimit. Nu puteam să cred ceea ce văd”- FOTO+VIDEO

                                 Astronomii au descoperit cel mai MARE obiect din Univers. El a fost denumit „The BOSS Great Wall”

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase