Home » Știință » Sistemul care îi va face pe militari să fie INVIZIBILI pe radar. Ideea aparţine specialiştilor armatei americane

Sistemul care îi va face pe militari să fie INVIZIBILI pe radar. Ideea aparţine specialiştilor armatei americane

Sistemul care îi va face pe militari să fie INVIZIBILI pe radar. Ideea aparţine specialiştilor armatei americane
Publicat: 21.03.2016
Conceptul poartă denumirea de "Advanced Pulse Compression Noise".

Inginerii armatei americane au dezvoltat un sistem de emisie cu unde radar, a căror frecvenţă poate fi schimbată în mod continuu. Această posibilitate le va permite militarilor să devină, practic, invizibili pe monitoarele dispozitivelor de detecţie.

Undele radar emise cu ajutorul acestui sistem apar sub forma unor zgomote, fapt care îngreunează munca celor care se ocupă de interceptarea şi exploatarea informaţiilor transmise. În lumea ştiinţifică, această invenţie nu este privită cu ochi buni, deoarece se consideră că ea va fi folosită exclusiv în scop militar.

Sistemul, denumit „Advanced Pulse Compression Noise” („APCN”) a fost proiectat de specialiştii Centrului pentru Ingineria, Dezvoltarea şi Cercetarea Tehnologiilor de Comunicaţie („CERDEC”), din cadrul Comandamentului de Tehnică Militară al Armatei Americane. O formă primară a acestei tehnologii este folosită şi astăzi în cazul aparatelor de detectoare cu radar, folosite de către poliţişti.

„Având posibilitatea de a transmite unde radar, cărora le putem schimba forma în mod constant şi care ar apărea pe monitoare sub forma unor sunete, poliţiştii ar fi foarte avantajaţi, deoarece ar fi, practic, invizibili pentru orice infractor care ar încerca să îi identifice. Mai mult decât atât, APCN ar putea înlocui cu uşurinţă sistemele de comunicaţie folosite astăzi, cum este, de exemplu, GPS-ul”, susţine Mark Govoni, cercetător în cadrul Diviziei Radar, din subordinea CERDEC.

Un model experimental al unui astfel de sistem a fost testat în anul 2012. De data aceasta, specialiştii armatei americane speră că noua lor invenţie va avea un grad de eficienţă mult mai mare faţă de modelul precedent.

Sursa: Mail Online

Vă mai recomandăm şi: Cimentul este de domeniul trecutului. Materialul REVOLUŢIONAR care îl va înlocui – VIDEO

                            Un miliardar rus caută NEMURIREA prin încărcarea creierul său într-un calculator – VIDEO

                                   Această nouă invenţie transformă emisiile de gaze în petrol – VIDEO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase