Home » Știință » Un profesor american RĂSTOARNĂ teoria referitoare la dispariţia dinozaurilor

Un profesor american RĂSTOARNĂ teoria referitoare la dispariţia dinozaurilor

Un profesor american RĂSTOARNĂ teoria referitoare la dispariţia dinozaurilor
Publicat: 01.04.2016
În ipoteza sa, cercetătorul ia în considerare existenţa unei planete ipotetice.

Deşi existenţa unei a noua planete în interiorul sistemului nostru solar rămâne, încă, incertă, noi ipoteze susţin faptul că activitatea acesteia ar putea fi responsabilă pentru dezastrul care a provocat dispariţia dinozaurilor. Teoria a fost publicată în anul 1985, în revista Nature, de Daniel Whitmire, profesor de matematică în cadrul Universităţii din Arkansas.

Conform presupunerii făcute de cercetătorul american, obiectul cosmic, denumit ,,Planet X” orbitează în jurul Soarelui, la fel ca oricare corp ceresc aflat în interiorul Căii Lactee. Totodată, Whitmire susţine că o dată la 27 de milioane de ani, planeta trece prin Centura Kuiper (structura de materie ce înconjoară Sistemul Solar), dislocând comete, care, ulterior pot lovi Terra.

Specialistul îşi argumentează ipoteza pe faptul că există fosile descoperite în situri în care s-au găsit dovezi referitoare la declanşarea unei ploi de meteori pe Terra, în urmă cu circa 26-27 de milioane de ani. Din câte se pare, cometele nu numai că au produs dezastre pe Pământ, dar, pe parcurs ce s-au apropiat de Soare, obiectele cosmice au luat foc, producând diminuarea cantităţii de lumină propagate pe suprafaţa planetei noastre.

Astronomul american Mike Brown (Insitutul Tehnologic din California) este cel care, în acest moment, coordonează cele mai importante studii legate de demonstrarea existenţei obiectului cosmic cunoscut sub numele de Planet X sau Planet Nine. Expertul, împreună cu echipa sa de cercetare au putut demonstra faptul că cea de a noua planetă a Sistemului Solar realizează o orbită completă de circa 15.000 de ani şi nu de 27 de milioane de ani, aşa cum se credea până acum.

,,De câţiva zeci de ani, Whitmire a speculat că în interiorul Căii Lactee se află o planetă care declanşează propagarea unor comete în jurul său. Chiar dacă teoria lui poate fi acceptată, sub o formă sau alta, ea nu are, însă, de a face cu obiectul cosmic cercetat de noi, deoarece acesta orbitează mult prea aproape de Soare pentru ca meteorii propulsaţi să ajungă pe Terra”, a declarat Mike Brown.

Sursa: sciencealert.com

Vă mai recomandăm şi: O nouă particulă ar putea REVOLUŢIONA fizica. Este posibil ca ea să fie asemănătoare cu cea a bosonului Higgs, ”particula lui Dumnezeu”

                                 Descoperire IMPRESIONANTĂ pe planeta Pluto. Se estimează că s-a format în urmă cu peste 800.000 de ani

                                   După aproape 50 de ani, NASA vrea să organizeze din nou o bază pe Lună cu un scop SURPRIZĂ

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase