Home » Știință » Cinci suplimente alimentare pe care nu este bine să le iei

Cinci suplimente alimentare pe care nu este bine să le iei

Publicat: 09.04.2016
În funcţie de sfaturile citite pe Internet cu privire la ce suplimente alimentare ne-ar fi utile, ajungem uneori să ne facem mai mult rău fără să ştim.

Un specialist în medicină regenerativă ne avertizează că pastilele vitaminizante nu sunt deloc o soluţie bună pentru organismul nostru. Potrivit unui studiu realizat de echipa de experţi din care face parte, există cinci vitamine pe care oamenii le iau inutil sub formă de pastile.

Cele cinci sunt:

Calciul

Potrivit studiului, faptul că suplimentele de calciu sunt cruciale pentru sănătate reprezintă un mit. ”Cele mai noi studii indică faptul că suplimentele de calciu nu ajung la oase, aşa cum ne dorim, dar în schimb pot duce la calcifierea arterelor şi a ţesuturilor moi, crescând riscul bolilor de inimă”, arată aceasta.

”Tot din cauza calciului putem ajunge să facem pietrele la rinichi”, adaugă medicul Andrea Cox, specialist în alimentaţie din Portland, Oregon.

Calciul poate ajunge în organism, în schimb, din alimentele care îl conţin, cum ar fi legumele verzi, somonul, sardinele, fasolea albă, migdalele şi broccoli.

Vitamina E

Despre vitamina E se crede că scade riscul îmbolnăvirii cu Alzheimer, cataractă sau chiar cancer, însă potrivit acestui studiu, lucrurile nu stau chiar aşa. O cercetare a arătat că riscul îmbolnăvirilor este mai mare în cazul oamenilor care iau suplimente de vitamina E decât în cazul celor care nu iau.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase