Home » Știință » Căruciorul high-tech şi dispozitivul pentru somnambuli, două dintre inovaţiile de la Salonul de Invenţii de la Geneva

Căruciorul high-tech şi dispozitivul pentru somnambuli, două dintre inovaţiile de la Salonul de Invenţii de la Geneva

Căruciorul high-tech şi dispozitivul pentru somnambuli, două dintre inovaţiile de la Salonul de Invenţii de la Geneva
Publicat: 16.04.2016
Cele mai insolite invenţii sunt prezentate în aceste zile la Salonul Internaţional de la Geneva.

Un dispozitiv împotriva somnambulismului sau un cărucior ultrasofisticat pentru bebeluşi sunt doar două exemple de invenţii prezentate la cea de-a 44-a ediţie a evenimentului.

Salonul de Invenţii de la Geneva beneficiază de o participare masivă: peste 700 de expozanţi se află la acest prestigios eveniment, aproximativ jumătate dintre noile invenţii provenind din Asia, în special din China.

Multe dintre cele mai interesante invenţii au legătură cu domeniul sănătăţii. De exemplu, un cercetător din Thailanda a creat o aplicaţie menită să-i protejeze pe somnambuli. O persoană care merge prin somn poate purta un smartwatch, care trimite avertismente pe telefonul mobil al unui prieten sau membru al familiei, atunci când utilizatorul începe să se deplaseze în timp ce doarme. Inventatorul spune că este important ca persoana somnambulă să nu fie trezită, pentru că ar fi prea periculos. Ea poate fi urmărită şi condusă înapoi în pat, pentru a nu se produce vreun accident.

Un alt inventator, de această dată chinez, care s-a gândit la confortul părinţilor moderni a prezentat la Salonul de la Geneva un cărucior high-tech. Acesta produce curent electric ce poate fi folosit pentru a încălzi biberonul copilului, pentru a asculta muzică sau chiar pentru a încărca bateria unui telefon mobil. În plus, dacă scutecul bebeluşului e plin, căruciorul emite un avertisment pentru părinţi. Asta în cazul în care copilul nu plânge deja…

Un inventator din Bahrein vine cu un dispozitiv care detectează cât de mult sânge a pierdut o persoană rănită şi începe automat o transfuzie cu tipul de sânge necesar.

Cea de-a 44-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva se desfăşoară în perioada 13-17 aprilie.

Anul trecut, România a înregistrat un succes remarcabil, inventatorii români obţinând 28 de medalii, dintre care 18 de aur.

Sursa: RFI
 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase