Home » Știință » Ce este bursita subacromială, afecţiunea pentru care a fost operat Klaus Iohannis?

Ce este bursita subacromială, afecţiunea pentru care a fost operat Klaus Iohannis?

Ce este bursita subacromială, afecţiunea pentru care a fost operat Klaus Iohannis?
Publicat: 26.04.2016
Preşedintele Klaus Iohannis a fost internat marţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" şi operat la nivelul umărului drept, informează Administraţia Prezidenţială.

Conform informaţiilor oferite de Spitalul Militar, Klaus Iohannis a fost internat şi operat în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, la nivelul umărului drept pentru :

1. Impingement (conflict) subacromial drept;

2.Bursită subacromială dreaptă;

3. Leziune de tendon supraspinos;

Intervenţia s-a desfăşurat artroscopic, a decurs în condiţii optime iar, în prezent, starea de sănătate a Preşedintelui României este foarte bună.

Impingementul subacrominal este una dintre cele mai frecvente cauze de durere de umăr la adulţi.

Impingementul subacromial este un sindrom clinic datorat compresiei muşchiului supraspinos în spaţiul subacromial. Apare atunci când spaţiul subacromial este îngustat datorită unor cauze anatomice: modificări de morfologie acromială, osteofite, bursită subacromială, artroză acromio-claviculară, hipertrofie a ligamentului coraco-acromial. Sindromul de impingement subacromial provoacă iniţial durere şi poate degenera în bursite urmate de ruperea coafei rotatorilor.

Impingementul subacromial este frecvent atât la sportivii tineri cât şi la persoanele de vârsta a doua. Durerea poate apărea de asemenea în urma unui traumatism minor sau în mod spontan, fără cauză aparentă. Impingementul subacromial produce de obicei inflamaţie locala şi sensibilitate la nivelul regiunii anterioare a umărului. Durerea poate apărea şi atunci când braţul este coborât dintr-o poziţie ridicată.

Citeşte continuarea în CSID!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase