Home » Știință » Cum ar arăta Pământul dacă toată gheaţa s-ar topi. VIDEO

Cum ar arăta Pământul dacă toată gheaţa s-ar topi. VIDEO

Cum ar arăta Pământul dacă toată gheaţa s-ar topi. VIDEO
Publicat: 30.04.2016
Încălzirea globală este un fenomen din ce în ce mai îngrijorător, iar specialiştii au avertizat deja că gheaţa de la Poli începe să se topească într-un ritm tot mai alert. Dar cum ar arăta Pământul dacă temperaturile ar creşte atât de tare şi toată gheaţa de pe planetă s-ar topi?

Răspunsul e un scenariu apocaliptic în care nivelul mărilor ar creşte considerabil şi foarte multe oraşe ar dispărea sub ape.

Odată cu încălzirea generalizată a vremii, calota glaciară cunoaşte un dezgheţ din ce în ce mai accelerat, fapt care determină creşterea nivelului oceanului planetar. Acest lucru nu înseamnă decât că foarte multe aşezări omeneşti sunt puse în pericol, pentru că este bine cunoscut faptul că multe dintre metropolele celebre ale lumii se află la o altitudine sub nivelul mării.

Sankt Petersburg, Odessa, Veneţia, Bruxelles, Dakar, Calcutta, Miami sau New York sunt doar câteva dintre oraşele care ar fi complet acoperite de ape într-un asemenea scenariu. Toate sunt foarte aglomerate, iar topirea completă a gheţurilor ar pune în pericol milioane de oameni care ar fi nevoiţi să găsească rapid alte zone la mari altitudini unde să-şi desfăşoare viaţa.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase