Home » Știință » Cel mai puternic accelerator de particule din lume a fost sabotat! Cine a fost ”infractorul”

Cel mai puternic accelerator de particule din lume a fost sabotat! Cine a fost ”infractorul”

Cel mai puternic accelerator de particule din lume a fost sabotat! Cine a fost ”infractorul”
Publicat: 30.04.2016
Marele Accelerator de Hadroni, o bijuterie de inginerie şi tehnologie în valoare de peste 7 miliarde de dolari, cu o circumferinţă de 27 de kilometri şi aflată la 100 de metri în subteran, în care gonesc protoni cu viteze apropiate de cea a luminii, a rămas fără energie în cursul nopţii de joi spre vineri.

Un mamifer mic, cel mai probabil o nevăstuică, a reuşit să „saboteze” cel mai puternic instrument ştiinţific de care dispune civilizaţie umană la ora actuală, acceleratorul de particule Large Hadron Collider (LHC) de la Centrul European pentru Cercetări Nucleare (CERN) din apropiere de Geneva, potrivit Antena 3.

Tehnicienii care au verificat defecţiunea au descoperit rămăşiţele carbonizate ale unui mic animal blănos, aflat în apropierea unui cablu de înaltă tensiune cu învelişul izolator ros.

„Am avut probleme electrice şi suntem destul de siguri că au fost provocate de un animal mic”, a declarat Arnaud Marsollier, purtător de cuvânt al CERN. Deşi nu a fost desfăşurată o analiză exhaustivă a resturilor fumegânde ale animalului sabotor, Arnaud Marsollier a ţinut să menţioneze că „a fost, probabil, o nevăstuică”. Ulterior, într-un document oficial al CERN, se menţiona că animalul „ar fi putut fi un jder”.

Vezi continuarea aici!

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase