Home » Știință » Un electrician român a inventat sistemul de propulsie pentru maşini care întrece orice obstacol

Un electrician român a inventat sistemul de propulsie pentru maşini care întrece orice obstacol

Un electrician român a inventat sistemul de propulsie pentru maşini care întrece orice obstacol
Publicat: 18.05.2016
Adrian Roşca, care este electrician de profesie, şi-a înregistrat invenţia la OSIM.

Un bârlădean a inventat un sistem de propulsie pentru maşini, care le permite să iasă singure din gropi sau noroaie, prototipul urcă o pantă de 47 de grade înclinaţie şi depăşeşte orice obstacol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Adrian Roşca, care este electrician de profesie, şi-a înregistrat invenţia la OSIM şi va participa pe 20 mai la Salonul Internaţional de Inventică “Euroinvent 2016”, ce va avea loc la Iaşi.

Adrian Roşca este convins că va obţine Marele Premiu la Salonul Internaţional de Inventică de la Iaşi şi dispozitivul său va fi căutat de marile companii automobilistice şi mai ales de cele de tehnică militară.

“Cel mai bun sistem de tracţiune terestru la nivel mondial este şenila şi, mai nou, tracul, practic triunghiul care poate să se rotească la 360 de grade şi când dă de un obstacol poate să meargă pe vârful triunghiului, pe catete sau pe ipotenuză. Ei bine, dacă punem vehiculul acesta pe un plan înclinat la 45 de grade, se opreşte. În schimb, sistemul inventat de mine învinge unghiul acela mort, de care nu poate să treacă niciun tanc. Sistemul inventat de mine umileşte chiar şi Hummerul american. Dispozitivul poate fi instalat pe orice maşină şi urcă o pantă înclinată chiar şi la 47 de grade”, a declarat Adrian Roşca.

Sistemul se numeşte RosMar Hreasca, iar inventatorul îşi doreşte să fie produs numai în România, la Bârlad, pentru a se crea locuri de muncă considerând că astfel, se poate relansa economia, în zonă.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase