Home » Știință » Poate fi pedofilia vindecată cu medicamente?

Poate fi pedofilia vindecată cu medicamente?

Poate fi pedofilia vindecată cu medicamente?
Publicat: 19.05.2016
Oamenii de ştiinţă din Suedia lucrează la un "leac" pentru pedofilie. Studiul se bazează pe un medicament care perturbă testosteronul.

Abuzul sexual asupra copiilor provoacă daune emoţionale şi fizice grave şi poate ruina capacitatea acelui copil de a avea relaţii sănătoase la maturitate.

”Pedofilii sunt atraşi sexual de copii, dar ei pot sau nu să acţioneze conform pornirilor proprii. De fapt, experienţa mea indică faptul că cele mai multe dintre persoanele care abuzează de copii nu sunt pedofili”, a declarat Description: The ConversationBelinda Winder, profesor de Psihologie şi Şef al Departamentului de Cercetare a Infracţiunilor sexuale şi Criminalităţii la Universitatea Nottingham Trent (Marea Britanie).

Un studiu condus de Katarina Alanko a analizat întrebarea dacă pedofilia poate fi moştenită. Rezultatele au arătat că aproximativ 5% dintre bărbaţii participanţi la studiu au realizat abuzuri împotriva copiilor.

”Persoanele care săvârşesc infracţiuni împotriva copiilor, în experienţa mea, sunt (mai ales) bărbaţii care sunt obsedaţi de sex şi sunt în căutarea unei victime sexuale, indiferent de vârstă”, a adăugat Winder.

Cercetarea realizată la Universitatea Nottingham Trent a analizat dacă vreun medicament a fost de ajutor infractorilor sexuali care au luptat cu obsesia lor. S-a constatat că în timp ce peste 90% dintre ei au comis infracţiuni împotriva copiilor, cei mai mulţi dintre ei au abuzat, de asemenea şi adulţi. Victimele au inclus atât bărbaţi, cât şi femei. Aceşti agresori vor căuta orice oportunitate posibilă pentru satisfacţia sexuală şi, din păcate, copiii sunt adesea mai vulnerabili şi reprezintă o ”pradă” mai uşoară.

Cei mai mulţi pedofili nu acţionează după propriile porniri

”Mulţi cercetători cred că pedofilia este o orientare sexuală (cum ar fi heterosexualitate) mai degrabă decât o tulburare psihosexuală sau boală. Indiferent care este, este foarte dificil pentru oameni să trăiască cu această tulburare. Să descoperi la pubertate că preferinţa ta sexuală se accentuează pentru copii, este de obicei o realizare înspăimântătoare şi deprimantă”, a declarat Belinda Winder.

Potrivit lui Winder, unui adolescent de 13-14 ani, care conştientizează atracţia lor sexuală neobişnuită, îi este extrem de incomod să vorbească cu părinţii despre sex, ce să mai vorbim despre a le spune că este pedofil.

”Ceea ce trebuie să facem, ca societate, este să înţelegem că unii oameni sunt atraşi sexual de copii. Mai mult decât atât, trebuie să înţelegem că această atracţie pentru copii nu aduce cu sine o dorinţă incontrolabilă de a-şi forţa atenţia sexuală asupra copiilor”, explică Winder.

Medicamente pentru a gestiona excitaţia sexuală

În calitate de lider cercetător în evaluarea utilizării acestor tipuri de medicamente în serviciul penitenciar din Marea Britanie, Belinda Winder afirmă că aceste medicamente nu reduc obsesia sexuală a oamenilor.

Medicamentele par să funcţioneze bine ca un instrument de prevenire. Este, de asemenea, important ca acestea să fie oferite în paralel cu un tratament psihologic pentru a ajuta în continuare oamenii să-şi controleze pornirile.

”Cu toate că medicamentele oferite infractorilor sexuali controlează impulsurile lor, ele nu pot fi un remediu pentru pedofilie. După cum deja s-a descris, cei mai mulţi oameni care săvârşesc infracţiuni împotriva copiilor nu sunt pedofili”, afirmă Belinda Winder.

Cei mai mulţi pedofili sunt perfect capabili să-şi controleze pornirile şi să înţeleagă daunele pe care le pot provoca unui copil abuzat sexual.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase