Home » Știință » Cum scăpăm de varice

Cum scăpăm de varice

Cum scăpăm de varice
Publicat: 06.06.2017
Varicele sau venele varicoase reprezintă una dintre cele mai răspândite afecţiuni în lume, fiind întâlnită la peste jumătate din populaţia adultă, indiferent de sex sau de vârstă.

 În România, ultimele statistici arată că 1 din 5 persoane suferă de astfel de afecţiuni. Totuşi, foarte puţini dintre cei afectaţi apelează la ajutor de specialitate atunci când apar primele simptome ale bolii. În general, oamenii le percep ca pe nişte simple probleme estetice.

„Varicele reprezintă o afecţiune medicală complexă, cu numeroşi factori de risc şi complicaţii redutabile. Din păcate, în România, varicele sunt percepute ca fiind ceva banal care poate fi tratat cu uşurinţă în propriul cămin sau, mai rău, ignorat complet. Puţini ştiu că acele venişoare albăstrii ce apar pe picioarele lor pot să cauzeze în timp răni deschise (ulcere) la nivelul gambei sau cheaguri de sânge (trombii) care pot produce embolii pulmonare” explică Vitalii Mironescu, medic specialist chirurgie generală.

Venele varicoase sunt deseori ignorate din cauza faptului că boala are o evoluţie destul de lentă. Circulaţia venoasă este afectată de orele prelungite de stat în picioare sau la birou, de încălţăminte şi îmbrăcăminte care nu oferă confort sau de expunerea la căldură.

Odată ce este lăsată să evolueze, boala afectează şi ţesuturile din jur, aşadar, tratamentul corect, aplicat de la primele semne este foarte important. 

„La o simplă căutare pe Google oricine poate găsi zeci de posibile tratamente pentru varice, însă puţine sunt cazurile în care acestea sunt cu adevărat utile şi, uneori, pot deveni chiar dăunătoare pentru pacient”,  avertizează medicul Vitalii Mironescu.

Terapii naturiste sau tratamente moderne?

Terapiile naturiste se numără printre primele opţiuni de tratament în România. Acest lucru poate fi explicat fie prin dorinţa de a evita o vizită la medic sau din dorinţa de a adopta un aşa numit stil de viaţă sănătos. Soluţiile cele mai căutate sunt cele mai puţin costisitoare, cu ingrediente la îndemână pe care le poţi găsi în orice gospodărie: usturoi, cireşe, afine, coacăze sau mure. Vitamina C este indicată pentru integritatea pereţilor venelor, iar Vitamina E poate avea efecte benefice pentru circulaţie.

Citeşte continuarea pe gandul.info

Vă mai recomandăm şi: REVOLUŢIONAR! Cancerul unei persoane poate fi tratat cu ajutorul celulelor imunitare ÎMPRUMUTATE de la altcineva

                                             Efectele unui somn odihnitor se pot simţi, chiar dacă durata acestuia este redusă

                                             Noi studii au rezultate alarmante. Antibioticele au efecte adverse devastatoare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase