Home » Știință » Motivul surprinzător pentru care adolescentele din Australia se apucă de fumat

Motivul surprinzător pentru care adolescentele din Australia se apucă de fumat

Motivul surprinzător pentru care adolescentele din Australia se apucă de fumat
Publicat: 23.06.2016
Un nou fenomen ia amploare în rândul adolescentelor. Este vorba despre tinerele australience care aleg să fumeze pentru a da naştere unor copii mai mici şi a evita, astfel, naşterile dureroase şi cu probleme.

Studiul arată că fetele cu vârsta de peste 16 ani se preocupă tot mai mult să găsească metode prin care copiii lor să fie cât mai mici la naştere, din cauza temerilor legate de incapacitatea corpului lor de a rezista unei naşteri în condiţiile în care fătul ar fi foarte dezvoltat. Astfel, adolescentele australiene s-au lăsat inspirate de mesajele afişate pe pachetele de ţigări, menite să determine femeile să renunţe la fumat. Unul dintre aceste mesaje spune că fumatul poate avea ca rezultat subdezvoltarea fătului. În loc să le sperie, acest avertisment le face pe adolescente să continue să fumeze, având speranţa că acest lucru le va ajuta să aibă o naştere mai uşoară. 

Se pare că adolescentele care fumează deja cresc numărul ţigărilor fumate, iar cele care nu fumaseră până să rămână însărcinate, se apucă de fumat îmediat după. 

Aceste date surprinzătoare au apărut în urma unui studiu desfăşurat pe o perioadă de 10 ani, care urmărea obişnuinţele legate de fumat ale australienilor. 

„Fetele au citit pe pachetele de ţigări că fumatul poate conduce la subponderabilitatea fătului, ceea ce nu reprezintă modul în care mesajul se doreşte să fie perceput. Ele sunt speriate pentru că sunt mici. Cel mai rău lucru care li s-ar putea întâmpla la vârsta asta este să dea naştere unui copil foarte mare. Multe dintre ele au 16 – 17 ani şi se folosesc de ţigări ca de un medicament”, a explicat profesorul Simone Dennis de la Australian National University. 

Această situaţie apare ca o ameninţare la adresa tuturor demersurilor făcute de organanismele din domeniul sănătăţii, care au avertizat în nenumărate rânduri populaţia cu privire la efectele negative pe care fumatul le poate avea asupra sănătăţii la nivel general şi, în mod particular, asupra femeilor însărcinate. 

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Exerciţiul fizic te ajută să renunţi la fumat

                                             De ce le este femeilor mai greu să se lase de fumat decât bărbaţilor? 

                                             Pentru a te lăsa de fumat ai nevoie de 5 ani şi 7 tentative

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase