Home » Știință » Culorile care ne îndeamnă să facem cumpărături

Culorile care ne îndeamnă să facem cumpărături

Culorile care ne îndeamnă să facem cumpărături
Publicat: 18.09.2016
Psihologia culorilor este unul dintre principalii factori care ne determină să cumpărăm un anumit produs.

Orice persoană este influenţată de o anumită culoare sau nuanţă. Spre exemplu, culori cum ar fi galbenul sau movul ne pot provoca hiperemoţii. Albastrul deschis este o nuanţă care determină circa 39% dintre bărbaţi şi femei să achiziţioneze o anumită marfă, scrie Rador.

A doua cea mai atrăgătoare culoare care le determină pe reprezentantele sexului frumos să cumpere este lilaul, iar pentru bărbaţi, verdele.

Pe locul al treilea în acest top se clasează rozul pentru femei şi negrul pentru reprezentanţii sexului puternic.

Nuanţele de galben-portocaliu transmit un sentiment de căldură şi optimism.

Rozul pal simbolizează prietenia, spiritul vesel şi confidenţialitatea. Rozul închis este simbolul inspiraţiei şi tinereţii. Violetul este culoarea creativităţii, imaginaţiei şi înţelepciunii.

Albastrul aduce un sentiment de încredere, speranţă şi putere. Verdele este simbolul păcii, sănătăţii şi prosperităţii. Albul şi griul sunt culorile purităţii, echilibrului şi neutralităţii.

Bejul, galbenul, portocaliul, roşul sunt culori vii, prietenoase, care transmite curaj şi energie. Griul şi albastrul sunt pline de prospeţime şi conferă un sentiment de profesionalism şi armonie, fiind foarte potrivite pentru comerţ şi afaceri.

Auriul, violetul şi cafeniul sunt culori care aduc pace, tradiţie şi lux şi sunt folosite în principal pentru branduri care se ocupă de finanţe, consultanţă şi vânzare de bunuri de lux.

Sursa: Rador

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase