Home » Știință » Cantitatea de dioxid de carbon (CO2) din atmosferă a atins un nivel periculos. ”Nu s-a mai întâmplat de mai bine de 3.5 milioane de ani”

Cantitatea de dioxid de carbon (CO2) din atmosferă a atins un nivel periculos. ”Nu s-a mai întâmplat de mai bine de 3.5 milioane de ani”

Cantitatea de dioxid de carbon (CO2) din atmosferă a atins un nivel periculos. ”Nu s-a mai întâmplat de mai bine de 3.5 milioane de ani”
Publicat: 30.09.2016
Planeta Pământ a trecut peste un alt prag simbolic ce semnifică o creştere a temperaturilor la nivel global.

De obicei, în luna septembrie, cantitatea de dioxid de carbon (CO2) din atmosferă este scăzută, chiar dacă lucrurile au început să se schimbe de la Revoluţia Industrială.

În acest an însă, nivelul de CO2, în luna septembrie, a fost de 400 P/m.

David Black, profesor asociat la Universitatea din New York, a spus că acest lucru nu s-a mai întâmplat de mai bine de 3.5 milioane de ani, conform cercetărilor de specialitate. „În special, în zona Artică a fost mult mai cald ca de obicei,” a mai spus David Black.

„Este posibil ca în luna octombrie nivelul de CO2 să fie sub 400 P/m? Imposibil,” a punctat, pe blogul său, Ralph Keeling, director al Institutului de Oceanografie Scripps.

Dioxidul de carbon are un efect negativ asupra sănătăţii planetei noastre. El se dizolvă în cantităţi mari de apă. Acest lucru afectează şi ciclul de viaţă al organismelor mai mici. De asemenea, se poate transforma în acid, devenind şi mai periculos.

Ce este de făcut?

„Pentru a reduce cantitatea de CO2 din atmosferă este nevoie de câteva secole şi să reducem considerabil folosirea resurselor de energie dependente de carbon,” a spus Black.

Sursa: CS Monitor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase