Home » Știință » LUNA PLINĂ. Insomnii, animale agresive şi vrăjitorii, iată cum afectează Super Luna oamenii şi animalele

LUNA PLINĂ. Insomnii, animale agresive şi vrăjitorii, iată cum afectează Super Luna oamenii şi animalele

LUNA PLINĂ. Insomnii, animale agresive şi vrăjitorii, iată cum afectează Super Luna oamenii şi animalele
Publicat: 14.11.2016
Super Luna creeză un spectacol ceresc impresionant aflându-se la cea mai apropiată dinstanţă de Pământ din ultimii 68 de ani. Luna plină are efecte atât asupra oamenilor cât şi a animalelor.

LUNA PLINĂ. Conform unor rapoarte medicale, două persoane au fost aduse la camera de gardă a unui spital din Marea Britanie după ce au fost găsite pe stradă umblând dezbrăcate, ,,Nu ne este ruşine de corpul nostru,” a explicat una dintre persoane. O mamă a născut un copil în interiorul sacului amniotic. Asistentele au afirmat în şoaptă că fătul va avea puteri psihice. În închisori şi pe stradă, bărbaţii au un comportament mult mai violent.  În acelaşi timp, veterinarii au afirmat că a crescut numărul câinilor şi al pisicilor aduse la cabinet cu răni. Iar în Africa mai multe persoane au fost atacate de leii furioşi. 

LUNA PLINĂ. Logic nu ar putea există o legătură între toate aceste evenimente, însă unele persoane sugerează că toate evenimentele s-au produs sub influenţa Super-Lunii. Astfel de poveşti vor apărea după noaptea de 14 spre 15 noiembrie când luna va fi mult mai luminoasă şi mult mai mare, atunci când luna se va afla în Perigeu va trece prin apropierea Pământului din cauza orbitei sale eliptice.

LUNA PLINĂ. Conform NASA, anul acesta luna se va apropia cel mai mult de Pământ  din ultimii 68 de ani, un astfel de eveniment  va mai putea fi observat pe 25 noiembrie 2034. 

Cel mai apropiat moment va putea fi observat la ora 13: 23 pe 14 noiembrie, dar cel mai bun moment pentru a o admira este la apus.  Luna va avea un efect mult mai puternic asupra mareelor din cauza proximităţii şi a forţei de atracţe gravitaţionale. 

În folclor, luna plină este considerată momentul potrivit pentru apariţia vrăjitoarelor, a vârcolacilor.

LUNA PLINĂ. Având în vedere poveştile din folclor, precum şi nenumăratele filme realizate pe tema  lunii pline, cercetătorii au oferit foarte puţine detalii despre efectele lunii pline asupra oamenilor şi a animalelor. Însă consideră că fenomenul ar putea avea efecte asupra vietăţilor de pe Terra. Conform investigaţiei realizate de Wall Street Journal prin spitalele din Statele Unite ale Americii , personalul din spital consideră că luna plină ,,provoacă haos în sălile de urgenţă şi în sălile de naşteri”.

Medicii şi asistentele afirmă că în nopţile cu lună plină la camera de gardă se prezintă mai mulţi pacienţi cu episoade psihotice decât în general, precum şi persoane cu răni stranii sau femei care au intrat în travaliu sub influenţa unor circumstanţe neobişnuite.

LUNA PLINĂ. În 2009, câţiva chirurgi au decis să nu mai opereze în timpul lunii pline deoarece sângele nu se mai încheagă, însă Colegiul Regal al Chirurgilor din Marea Britanie a considerat că afirmaţia este un nonsens. 

Conform unui studiu realizat prin analizarea a 12.000 de cazuri din cabinetele veterinare, numărul pisicilor şi al căinilor răniţi a crescut în timpul lunii pline. 

LUNA PLINĂ. De asemenea, în timpul lunii pline şi oamenii pot deveni mai agresivi, conform unui studiu realizat de poliţia din Sussex.  În cadrul unui studiu realizat pe o perioadă de trei luni asupra a 1.200 de deţinuţi din Leeds a fost descoperit faptul că numărul atacurilor violente era mai crescut în nopţile cu lună plină, faţă de restul zilelor. 

Deşi femeile susţin că luna plină infleunţează ciclul menstrual, cercetătorii au realizat studii care contrazic aceste afirmaţii. 

LUNA PLINĂ. Cele mai frecvente urmari ale lunii pline sunt insomniile. În aprilie, în urma unui studiu din Canada realizat asupra a 5.800 de copii din diferite ţări ale lumii s-a descoperit faptul că aceştia dormeau cu cinci minute mai puţin în timpul lunii pline.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase