Home » Știință » Un astrofizician este de părere că prezenţa extratereştrilor poate fi ascunsă prin legile fizicii

Un astrofizician este de părere că prezenţa extratereştrilor poate fi ascunsă prin legile fizicii

Publicat: 23.11.2016
Un astrofizician a făcut publică o teorie interesantă săptămâna trecută: dacă o civilizaţie de extratereştri este destul de avansată, este posibil să putem confunda prezenţa sa cu legile fizicii. În alte cuvinte, ceea ce noi credem că este efectul unor forţe misterioase, precum energia neagră şi materia neagră, ar putea fi, de fapt, influenţa inteligenţei extraterestre, sau chiar extratereştrii în sine.

Ceea ce crede Caleb Scharf, membru al Universităţii Columbia şi cel care a făcut publică această teorie, este că populaţia extraterestră nu poate fi recunoscută de către legile fizicii şi există un fenomen cosmic care ar putea fi explicat în acest fel.

Scharf nu este singurul care susţine că este nevoie să căutăm extratereştrii în afara ideii noastre de „viaţă”. Pe când vieţii pe pământ îi este indispensabil carbonul, astrobiologii argumentează că în Univers există viaţă care este susţinută de către metan. Mai mult, există voci care susţin că extratereştrii nu au corpuri normale, ci că sunt reprezentaţi de o tehnologie necunoscută. Mai mult, un grup de cercetători susţine că ne aflăm într-o perioadă a unei simulări extraterestre.  Toate aceste lucruri pot duce la răspunsul unei întrebări care ridică multe semne de întrebare în rândul astronomilor: unde sunt, de fapt, extratereştrii?

Aşa cum explică Scharf, dacă admitem că extratereştrii nu arată aşa cum noi ne imaginăm şi sunt mult mai avansaţi decât credem, este foarte probabil ca aceştia să se ascundă în spatele unor fenomene stranii din Univers. Astfel, cercetătorii au venit cu conceptul de materie neagră, un tip misterios de materie care nu interacţionează cu radiaţiile electromagnetice, concept care ar putea explica acest fenomen. Materia neagră  conţine 27% din energia din Univers, dar există incoerenţe în ceea ce priveşte observarea acesteia, aşa că legile fizicii pot explica acest lucru.

Dar ce s-ar întâmpla dacă am considera că materia neagră reprezintă, de fapt, o civilizaţie extraterestră avansată care se ascunde în spatele acestui fenomen straniu? Energia neagră este forţa responsabilă pentru expansiunea rapidă a Universului, dar acesta nu şi-a început expansiunea decât acum 5 miliarde de ani, iar cercetătorii nu au încă un răspuns clar pentru acest lucru.

Totuşi, până când nu putem să testăm această teorie, nu putem să fim siguri de veridicitatea lor. Realitatea este că nu putem înţelege multe dintre legile fizicii.

Sursa: Science Alert

Citeşte şi:

Hawking: “Extraterestrii exista, dar am face mai bine sa-i evitam”

Socant! O vietuitoare bizara ne schimba ideile despre viata extraterestra

Astronautii confirma: exista viata in spatiu

Cum ar arăta extratereştrii? Ipotezele luate în calcul de oamenii de ştiinţă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase