Home » Știință » Criogenizarea unei fete de 14 ani a generat un scandal uriaş între cercetători. ”Creează o falsă speranţă pentru toţi cei cărora le e teamă de moarte”

Criogenizarea unei fete de 14 ani a generat un scandal uriaş între cercetători. ”Creează o falsă speranţă pentru toţi cei cărora le e teamă de moarte”

Criogenizarea unei fete de 14 ani a generat un scandal uriaş între cercetători. ”Creează o falsă speranţă pentru toţi cei cărora le e teamă de moarte”
Publicat: 24.11.2016
Dezbaterile din spatele practicii criogenizării devine una din ce în ce mai generalizată, căci cercetătorii şi cei care susţin această practică se tem să nu fie acuzaţi sau greşit înţeleşi.

Criobiologul Ramon Risco susţine că oamenii de ştiinţă riscă să îşi distrugă carierele şi să fie excluşi din societăţile ştiinţifice dacă iau parte la asemenea proceduri, procedură care a fost aplicată şi în cazul fetei de 14 ani, din Marea Britanie, care a fost criogenizată după ce a murit în urma unui cancer agresiv.

Aceste acuzaţii vin după ce tatăl acelei fete i-a acuzat pe cei care practică această metodă că doar obţin beneficii de pe urma oamenilor care se află în situaţii care îi fac vulnerabili. În urma unei discuţii cu membrii Institutului de Criogenie din Detroit, acesta a afirmat: „Sunt de părere că aceştia creează o falsă speranţă pentru toţi cei cărora le e teamă de moarte. Atunci când am întrebat dacă există măcar o şansă de 1 la un milion ca fiica mea să fie readusă la viaţă, au spus că nu pot confirma acest lucru.”

Cu toate acestea, Risco a afirmat că, în viitor, este probabil ca acest lucru să fie posibil, dar înainte de a se oferi un verdict clar, va trebuie testată eficienţa acestei metode pe şoareci, de exemplu.

Tom Gibson, membru al unei organizaţii non-profit care pregăteşte corpul fetei pentru transportul în Michigan, acolo unde va avea loc procedura, este de părere că se încearcă aducerea unor prejudicii doar pentru a se mediatiza cât mai mult acest caz şi pentru a se asigura un profit pentru cei care exploatează acest eveniment.

Astrofizicianul Martin Rees este de părere că acest lucru a luat o prea mare amploare, afirmând: „Foarte mulţi oameni de ştiinţă se tem că, dacă embrionii pot fi conservaţi, acest lucru nu se poate aplica şi în cazul oamenilor. Dar, chiar dacă ar fi o dezvoltare dezirabilă, ceea ce nu cred, mulţi cercetători vor alege să nu participe la astfel de proceduri pentru că sunt de părere că aceasta nu este o procedură uşoară. „

Sursa: The Guardian

Citeşte şi:

”Se poate trezi peste 200 de ani şi nu va avea pe nimeni”. O fată de 14 ani, care a decedat în urma unei forme agresive de cancer, a fost criogenizată la cererea mamei ei

L-au readus la VIAŢĂ: primul creier criogenat şi reactivat în totalitate. ‘’Este o treabă grozavă’’

5 ritualuri mortuare, prin care s-a încercat aducerea la viaţă a celor decedaţi. Cum poţi fi readus la viaţă prin ÎNVIERE cuantică? – FOTO

A fost ”descoperită” metoda care ne permite să OCOLIM MOARTEA. VIDEO

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase