Home » Știință » Femeile cu un posterior mare sunt mai inteligente. Explicaţia oamenilor de ştiinţă

Femeile cu un posterior mare sunt mai inteligente. Explicaţia oamenilor de ştiinţă

Publicat: 05.12.2016
Chiar dacă toate femeile îşi doresc să fie cât mai suple şi să nu aibă forme mult prea accentuate, un studiu le contrazice. Cercetarea arată că una dintre cheile către o sănătate mai bună este un posterior proeminent.

Studiul citat de The Independent a fost realizat de oameni de ştiinţă din cadrul Centrului pentru Diabet, Endocrinologie şi Metabolism din Universitatea Oxford, în colaborare cu Spitalul Churchill şi arată că femeile care au un posterior mai mare sunt mai inteligente, iar organismul lor este mai rezistent la bolile cronice. 

Studiile au fost realizate în rândul populaţiei şi arată că femeile care au un posterior mai proeminent au, în mare parte, şi un nivel mai scăzut de colesterol şi produc mai mulţi hormoni care ajută la metabolizarea zahărului. 

De asemenea, acumularea de ţesut adipos pe fese şi pe coapse ajută la reţinerea particulelor de grăsime dăunătoare şi la prevenirea bolilor cardiovasculare. 

Dincolo de asta, un posterior mare favorizează apariţia hormonilor care ajută la reglarea greutăţii, dar şi a celor cu proprietăţi anti-inflamatorii, de protecţie a vaselor de sânge şi anti-diabetice. 

Dincolo de beneficiile pe care le are pentru sănătate, aşa cum am spus, s-a dovedit că femeile cu un posterior mai mare sunt mai inteligente. Explicaţia stă în faptul că mărimea acestei părţi a corpului este proporţională cu nivelul de Omega 3 din organism. Această substanţă este responsabilă de dezvoltarea creierului. 

Şi, se pare că acest avantaj se moşteneşte de la o generaţie la asta. Cercetarea arată că femeile cu un posterior mare au dat naştere unor copii cu un nivel de inteligenţă ridicat. 

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase