Home » Știință » Imaginile uimitoare cu planeta Saturn, realizate de Cassini înainte de încheierea misiunii care a durat 10 ani

Imaginile uimitoare cu planeta Saturn, realizate de Cassini înainte de încheierea misiunii care a durat 10 ani

Publicat: 09.12.2016
Nava spaţială Cassini a explorat planeta Saturn şi Lunile sale timp de 10 ani. Recent, Cassini a ajuns în partea exterioară a inelelor lui Saturn ca partea a misiunii sale care se va desfăşura pe 20 de săptămâni, timp în care proba spaţială va orbita în jurul planetei.

În urmă cu câteva zile, Cassini a realizat o serie de imagini care prezintă sistemul vremii hexagonal din emisfera nordică a planetei Saturn. Forma hexagonală a curenţilor înconjoară o furtună enormă din zona polului nord, însă aceasta nu este prima apariţie a fenomenelor meteorologice pe care Cassini le surprinde. 

Imaginile realizate marchează sfârşitul misiunii probei care va avea loc anul viitor. ,,Acesta este începutul sfârşitului misiunii noastre istorice de explorare a lui Saturn,” a declarat Carolyn Porco, liderul echipei fotografice a lui Cassini. 

Sursa: Nasa

,,Să lăsăm la o parte aceste imagini şi cele care vor urma, amintiţi-vă că am trăit o aventură minunată în jurul celei mai uimitoare planete din sistemul nostru solar,” spune ea. 

După ce Cassini va zbura din nou pe lângă cea mai mare Lună a lui Saturn, Titan va începe ,,marele final” al probei  ce va include 22 de ,,plonjări” între breşele care separă Saturn de inelul său cel mai apropiat, declară agenţia spaţială. 

Finalul misiunii este programat pe 15 septembrie 2017, când proba va intra în atmosfera lui Saturn. 

Sursa: Mashable

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase