Home » Știință » Sexul ajută generaţiile viitoare să fie mai rezistente la infecţii

Sexul ajută generaţiile viitoare să fie mai rezistente la infecţii

Sexul ajută generaţiile viitoare să fie mai rezistente la infecţii
Publicat: 29.12.2016
În cadrul unui studiu a fost descoperit faptul că puricii de apă produşi prin reproducere sexuală sunt de două ori mai rezistenţi la infecţii decât cei produşi prin clonare.

Sexul ar putea ajuta viitoarele generaţii să fie mai rezistente la infecţii, conform unei noi cercetări. Cercetătorii din cadrul Universităţii din Stirling au realizat descoperirea după ce au studiat peste 6.000 de purici de apă. Experţii au ales aceste mici creaturi datorită capacităţii lor de a se reproduce printr-un proces de clonare, precum şi prin act sexual. 

Aceştia au reuşit să realizeze o comparaţie directă între cele două metode de reproducere şi au analizat puricii de apă produşi sexual sau prin clonare pe care apoi i-au expus paraziţilor din laborator. 

Au descoperit că puricii produşi sexual erau de două ori mai rezistenţi la bolile infecţioase.  ,,Prin compararea descendenţilor produşi din aceiaşi mamă am descoperit că cei produşi prin act sexual erau mult mai rezistenţi decât cei produşi prin clonare,” a declarat Dr. Stuart Auld, autorul studiului.

Sursa: Independent

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase