Home » Știință » O descoperire impresionantă elucidează momentul în care limba a început să evolueze

O descoperire impresionantă elucidează momentul în care limba a început să evolueze

O descoperire impresionantă elucidează momentul în care limba a început să evolueze
Publicat: 15.01.2017
Cercetătorii au analizat sunetele scose de babuini pentru a descoperi ce implicaţii au acestea în evoluţia limbii.

Babuinii fac cinci vocalize distincte care sunt asemănătoare cu cele ale oamenilor, conform unei cercetări care sugerează faptul că limba a început să evolueze acum 25 de milioane de ani, mult mai devreme decât se credea anterior, notează Independent.

Experţii considerau că babuinilor, un anumit tip de maimuţe, le lipseşte tipul de laringe potrivit pentru crearea acestui tip de sunete. Însă o analiză acustică a mormăielilor şi sunetelor pe care le scot atunci când vor să se împrecheze a dovedit că babuinii sunt capabili să realizeze vocalize asemănătoare cu cele ale oamenilor.

Dr Louis-Jean şi colegii săi afirmă ,,Limba este o caracteristică distinctivă a speciei noastre, iar cursul evoluţiei sale este o problemă importantă a ştiinţei”.  ,,Prin analizarea acustică a  vocalizelor, a anatomiei limbii şi creare unui model acustic, am descoperit că babuinii produc sunete în format f1/f2, structură utilizată şi în cazul vocalizelor umane,” adaugă el.

Dr. Boe, de la Universitatea Grenoble din Franţa, susţine că descoperirea are implicaţii semnificative în ceea ce priveşte începuturile limbii vorbite de oamenii din prezent. Anterior, cercetătorii susţineau că limba vorbită a apărut în ultimii 100.000 de ani. Însă, în cadrul cercetării, experţii au afirmat că ,,limba vorbită a evoluat din articulaţiile strămoşilor prezente la Cercopithecoidea, acum 25 de milioane de ani”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase