Home » Știință » Din ce cauză apar migrenele

Din ce cauză apar migrenele

Publicat: 16.01.2017
Cine nu s-a plâns măcar o dată de o durere puternică de cap? Migrenele pot apărea de două ori pe an sau de mai multe ori pe lună. Migrena clasică, care nu are la bază o altă afecţiune, este însoţită de tulburări oculare, digestive, vegetative.

„Migrena este o afecţiune frecvent întâlnită în practica noastră medicală. Este mult mai râspandită în rândul femeilor decât la bărbaţi. De obicei, are debutul în copilărie, iar odată cu trecerea anilor crizele se pot rări. Factorii care întervin în etiopatogenia durerii sunt multiplii: genetici, biochimici, hormonali, hiperactivitatea vasculară, profilul de personalitate”, precizează medicul de familie Ramona Andronache pentru Gândul.

Migrenele au un caracter ereditar, majoritatea bolnavilor având antecedente în familie. „Crizele pot avea la bază mai mulţi factori: zgomotul, lumina intensă, stresul, mirosurile, menstruaţia, factorii alimentari. De regulă, migrena cuprinde trei stadii: precefalalgic, cefalalgic şi postcefalalgic.

Stadiul precefalalgic: se instaurează cu două zile înaintea apariţiei migrenei. Pot apărea tulburări vizuale, ameţeli, fotofobie, hipersensibilitate auditivă.

Stadiul cefalalgic: durerea creşte în intensitate, devine violentă, poate avea caracter pulsatil.  Se accentuează la lumină, zgomot, efort. Apar greţurile, tulburările de ritm cardiac..

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase