Prima pagină Stiinta

Pentru 8.000 de dolari o companie îţi poate umple venele cu sângele tinerilor. Care este scopul

Oana Bujor 01.18.2017 | ● Vizualizări: 17937
Sursa 123rf     + zoom
Galerie foto (1)

Un bărbat din California a deschis o nouă afacere prin care doreşte să analizeze ce se întâmplă în organismul uman atunci când primeşte sânge recoltat de la tineri.

Jesse Karmazin şi-a deschis o afacere în Monterey, California, pe care a denumit-o ,,Ambrosia''.  Firma doreşte să recruteze oameni pentru primele teste clinice din Statele Unite ale Americii construite pentru analizarea modului în care sângele colectat de la persoanele tinere şi introdus în venele persoanelor adulte influenţează organismul acestora, informează Science Alert.

O simplă transfuzie cu sânge poate salva viaţa unei persoane care a suferit un accident de maşină sau care trebuie să treacă printr-o operaţie complicată. Anual, în Statele Unite ale Americii, infirmierele realizează aproximativ 14,6 milioane, ceea ce înseamnă că zilnic au loc 40.000 de transfuzii de sânge. Karmazin doreşte să utilizeze transfuziile pentru oprirea îmbătrânirii

,,Unii pacienţi au primit sânge de la persoane tinere şi altele au primit sânge de la persoane în vârstă, toate rezultatele le-au organizat în statistici, iar rezultatele sunt incredibile,'' spune Karmazin. 

Pentru a participa la teste, persoanele interesate trebuie să plătească. Procedura implică 1,5 litri de plasmă de la un donator cu vârstă cuprinsă între 16 şi 25 de ani, iar procedura care durează două zile costă 8.000 de dolari.  Karmazin speră să convingă 600 de persoane să se înroleze în studiul pe care îl realizează cu ajutorul fizicianului David Wright. 

Principala motivaţie a lui Karmazin este un studiu în care mai mulţi şoareci au fost  supuşi parabiozei, tehnică de acum 150 de ani care implică conectarea venelor a două creaturi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Tag-uri: sange | companie | tineri | întinerire