Home » Știință » Viitorul energiei solare: NASA vrea să implementeze un sistem de panouri solare în spaţiu

Viitorul energiei solare: NASA vrea să implementeze un sistem de panouri solare în spaţiu

Viitorul energiei solare: NASA vrea să implementeze un sistem de panouri solare în spaţiu
Publicat: 28.02.2017
În următorii 10 ani, energia solară ar putea trece la un alt nivel, spun cercertătorii. NASA doreşte să implementeze un sistem de panouri solare în spaţiu.

În general energia solară este limitată, aceasta poate fi captată doar în anumite zone ale planetei, însă chiar şi acolo atmosfera absoarbe o parte din energia emisă de Soare, informează Futurism. 

Cercetătorii de la NASA şi Pentagon doresc să realizeze un sistem de panouri solare în afara atmosferei Pământului. Pentru implementarea panourilor solare ar fi necesară o sondă echipată cu oglinzi pentru reflectarea luminii solare într-un dispozitiv de conversie, spun experţii. Urmând ca energia colectată să fie transmisă către Pământ printr-un laser. 

Energia colectată de panourile solare spaţiale nu ar mai fi limitată de nori, atmosferă, sau noapte. În plus datorită fluxului continuu de energie aceasta nu ar mai trebui depozitată pentru utilizare ulterioară. 

Experţii care au propus aceste teori susţin că oamenii dispun de resursele ştiinţifice pentru construirea unei reţele de panouri solare spaţiale. Dar oponenţi precum Elon Musk susţin că un astfel de proiect ar fi prea costisitor. 

Paul Jaffe şi-a prezentat planul de implementare al bazei solare spaţiale în urmă cu câteva luni, Acesta susţine că prin implementarea planului său peste 150.000 de locuinţe ar putea fi alimentate cu electricitate. El susţine că un astfel de modul ar costa în jur de 10 miliarde de dolari, dar pe termen lung investiţia va fi recuperată. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase