Home » Știință » VIDEO SpaceX va „plimba” doi turişti în jurul lunii anul viitor

VIDEO SpaceX va „plimba” doi turişti în jurul lunii anul viitor

VIDEO SpaceX va „plimba” doi turişti în jurul lunii anul viitor
Publicat: 02.03.2017
Doi turişti spaţiali sunt pe cale să facă o excursie în jurul Lunii anul viitor, cu rachetele SpaceX.

Elon Musk, şeful SpaceX , a anunţat că turiştii în spaţiu au achitat deja un o parte din suma consistentă pe care o au de dat pentru această călătorie unică. Cei doi norocoşi vor fi supuşi mai multor teste şi vor începe pregătirea fizică încă din acest an, transmite CNN.

„La fel ca astronauţii de pe Apollo, înaintea lor, aceste persoane vor călători în spaţiu purtând cu ele speranţele şi visele întregii umanităţi, fiind conduse de dorinţa omului de a explora universul”, se arată pe blogul SpaceX.

Pentru decolarea spre Lună, SpaceX va utiliza aceeaşi rampa de lansare de la Cape Canaveral, Florida, care a fost folosită şi pentru programele din misiunile Apollo, notează Mediafax.

Potrivit lui Elon Musk, „plimbarea” în jurul Lunii va dura aproximativ o săptămână, dar deşi racheta se va apropia extrem de mult de suprafaţa selenară, nu va exista niciun modul care va aseleniza.

În 1972, Apollo 17 a fost ultima misiune lunară cu echipaj uman. Deşi nu a fost dezvăluită suma excursiei şi nici identitatea turiştilor spaţiali, SpaceX a precizat totuşi că preţul final este comparabil cu cel al trimiterii astronauţilor pe Staţia Spaţială Internaţională.

În prezent, NASA plăteşte agenţiei spaţiale Roscosmos chiar şi 70 de milioane de dolari pentru a transporta un astronaut pe ISS.
 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase