Home » Știință » Două femei aflate la menopauză au reuşit să rămână însărcinate cu ajutorul unei noi tehnici REVOLUŢIONARE

Două femei aflate la menopauză au reuşit să rămână însărcinate cu ajutorul unei noi tehnici REVOLUŢIONARE

Două femei aflate la menopauză au reuşit să rămână însărcinate cu ajutorul unei noi tehnici REVOLUŢIONARE
Publicat: 29.03.2017
Prin rejuvenarea ovarelor, două femei au reuşit să rămână însărcinate. Tratamentul oferă, în premieră, femeilor aflate la menopauză şansa de a rămâne gravide prin utilizarea propriilor ovule.

Tehnica se bazează pe proprietăţile de vindecare ale sângelui, Kostantinos Sfakianoudis şi colegii săi din cadrul clinicii Genesis Athens din Grecia au prelevat sânge de la pacienţii săi pe care l-au amplasat într-o centrifugă pentru izolarea plasmei bogate în trombocite, informează New Scientist. 

Plasma are o concentraţie mare de celule care, în general, coagulează sângele, fiind deseori implicată în accelerarea vindecării unor răni, deşi eficienţa în cazul acestui scop este neclară. 

Clinica doreşte să utilizeze plasma pentru repararea sistemului reproducător al femeilor, plasma fiind injectată direct în ovare şi uter. Pănâ în prezent, tratamentul a fost administrat către 180 de femei, majoritatea având nevoie de tratament pentru vindecarea degradărilor produse asupra căptuşelii uterului. 

De asemenea, echipa a utilizat tratamentul şi pentru rejuvenarea organelor a 27 de femei aflate la menopauză şi premenopauză cu vârste cuprinse între 34 şi 51 de ani. ,,Avem persoane care au venit din Mongolia,” spune Sfakianoudis. În timp ce majoritatea doresc să rămână însărcinate, unele femei doreau doar să opească simptomele menopauzei, care includ bufeurile, transpiraţiile nocturne şi subţierea firului de păr. 

WS, o femeie de 42 de ani din Germania, afirmă că a încercat timp de şase ani să rămână însărcinată cu al doilea copil. După şase încercări de fertilizare in vitro, medicii au sfătuit-o să renunţe. WS a primit tratament şi din partea medicilor de la clinica Genesis Athens. Prin stimularea hormonilor, femeia a produs trei ovule, două dintre ele fiind feritlizate. Unul dintre embrioni a fost implantat în uterul femeii, aceasta fiind în prezent în a şasea lună de sarcină. 

A doua femeie, de 39 de ani, din Olanda nu a mai avut menstruaţie de patru ani, resimţind simptomele menopauzei. Deoarece îşi dorea o familie, femeia a plecat în Grecia pentru a primi noul tratament în decembrie 2016. O lună mai târziu, menstruaţia a început să-i reapară. În urma unei proceduri de fertilizare in vitro, femeia a rămas gravidă, dar a pierdut sarcina. 

Medicii afirmă că rezultatele sunt promiţătoare, în ciuda avortului spontan al femeii de 39 de ani.  În prezent, echipa nu cunoaşte întregul mecanism al tratamentului. Sfakianoudis plănuieşte să realizeze teste clinice pentru tratament care vor implica implantarea plasmei bogată în trombocite la un grup de paciente şi injecţii placebo pentru un alt grup. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase