Home » Știință » Secretele unei vieţi sexuale fericite, descoperite de cercetători. Existenţa ”sufletelor pereche” este marele inamic al amorului

Secretele unei vieţi sexuale fericite, descoperite de cercetători. Existenţa ”sufletelor pereche” este marele inamic al amorului

Publicat: 02.04.2017
Cercetătorii au descoperit secretele unei vieţi sexuale fericite. Aceştia sugerează că persoanele care cred în ,,destinul sexual'' consideră că satisfacţia va veni de la sine, fără contribuţia partenerilor.

Persoanele care cred în destinul sexual părăsesc o relaţie atunci când satisfacţia intimă lipseşte, conform Mail Online. 

,,Acest tip de persoane consideră viaţa sexuală un indicator al întregii relaţii,” afirmă Jessica Maxwell, din cadrul Universităţii din Toronto.  Maxwell a colaborat cu o echipă din cadrul Universităţii Dalhouse pentru a descoperi cum pot oamenii să menţină satisfacţia sexuală în relaţia de cuplu

În timpul analizelor, au fost realizate şase studii pentru observarea factorilor care afectează relaţia de cuplu şi satisfacţia sexuală. În timpul studiului, experţii au intervievat 1.900 de participanţi aflaţi în diferite etape ale relaţiei, unele persoane erau încă la facultate, alte cupluri stăteau împreună de ceva vreme, iar alţii erau deja părinţi. 

Fiecărui cuplu i-au fost puse o serie de întrebări prin care era reflectat dacă sunt ,,suflete pereche” sau ,,compatibili prin dezvoltare” din punct de vedere sexual. Experţii au descoperit că persoanele care urmează ideea dezvoltării sexuale erau mult mai satisfăcuţi de viaţa lor sexuală, faţă de cei care credeau în existenţa sufletelor pereche. 

Persoanele care credeau ferm în existenţa ,,compatibilităţii sexuale a sufletelor pereche”  au sugerat o calitate mai scăzută a relaţiei de cuplu şi a satisfacţiei sexuale.  Acelaşi grup consideră că performanţele sexuale sunt un indice important al relaţiei. 

Experta susţine că timpul şi eforturile de dezvoltare a relaţiei intime sunt principalii factori care pot fi urmaţi pentru o viaţă sexuală fericită. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase