Home » Știință » Vacile ar putea ajuta la crearea unui vaccin împotriva HIV

Vacile ar putea ajuta la crearea unui vaccin împotriva HIV

Vacile ar putea ajuta la crearea unui vaccin împotriva HIV
Publicat: 25.07.2017
Cercetătorii au căutat mereu noi metode pentru a ajuta persoanele infectate cu virusul HIV să poată produce anticorpi ce luptă cu multiple forme ale virusului.

Anticorpii neutralizatori sunt asemănători cu un tip de anticorpi are segăsesc la vaci, informează Futurism. Vacile nu pot fi infectate cu virusul HIV, dar după ce experţii au injectat animalele cu o proteină ce are o structură asemănătoare virusului, organismul vacilor a început să producă anticorpi pentru blicarea proteinei. 

În cadrul analizelor de laborator, după ce proteina a fost extrasă de la vaci s-au testat diferite tulpini ale virusului HIV pentru infectarea celulei. 

Deşi acesta este primul studiu în care au fost testate capacităţile anticorpilor neutralizatori, momentan nu există un tratament disponibil pentru oameni. Însă directorul din cadrul National Institute of Allergy and Infectious Disease, John Mascola s-a declarat optimist ,,studiul nu ne prezintă modul în care putem realiza un vaccin pentru oameni, însă putem înţelege mai bine cum evită virusul sistemul imunitar uman.”

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase