Home » Știință » Diabetul de tip 1 poate deveni o afecţiune de domeniul trecutului: un vaccin extrem de promiţător va fi testat pe oameni în 2018

Diabetul de tip 1 poate deveni o afecţiune de domeniul trecutului: un vaccin extrem de promiţător va fi testat pe oameni în 2018

Diabetul de tip 1 poate deveni o afecţiune de domeniul trecutului: un vaccin extrem de promiţător va fi testat pe oameni în 2018
Publicat: 26.07.2017
După 25 de ani de cercetări, un vaccin care poate vindeca diabetul de tip 1, dezvoltat în Finlanda, va fi utilizat în testele clinice începând cu anul următor.

Până în 2050, se anticipează că doar în Statele Unite, 5 milioane de oameni vor fi diagnosticaţi cu diabetul de tip 1. Această boală autoimună, care afectează şi adulţi şi copii, nu poate fi prevenită sau vindecată. Pentru a controla afecţiunea, persoanele cu această condiţie trebuie să fie monitorizaţi în mod constant, în special în ceea ce priveşte nivelul de glucoză din sânge, scrie Futurism.

Chiar şi în aceste condiţii, complicaţiile pot apărea, care includ infarctul, insuficienţa renală, amputări ale membrelor sau chiar orbire.

De ceva vreme, s-a sugerat că diabetul de tip 1 este provocat de infecţiile virale, lucru care a făcut ca unii cercetători să creeze un vaccin care să exploreze această asociere. După două decenii şi jumătate de cercetări, oamenii de ştiinţă susţin că au găsit grupul de virusuri care declanşează diabetul de tip 1, astfel au creat un vaccin-prototip care va fi folosit în testele clinice începând cu 2018.

Deşi este improbabil ca vaccinul să devină remediul imediat al afecţiunii, dacă testele au succes, acesta poate aduce o contribuţie esenţială la elaborarea unui tratament eficient împotriva bolii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O nouă descoperire poate face ca diabetul zaharat să fie o boală tratabilă: creierul produce fructoză

Viagra nu este bună doar pentru viaţa sexuală, ci şi pentru una dintre bolile majore ale secolului

De ce sunt subestimate pericolele zahărului — povestea unei mistificări

Cercetătorii chinezi au descoperit de ce cafeaua previne diabetul de tip 2

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase