Home » Știință » Un plan îndrăzneţ pentru viitoarea colonie de pe Marte: cum va fi alimentată cu energie electrică

Un plan îndrăzneţ pentru viitoarea colonie de pe Marte: cum va fi alimentată cu energie electrică

Un plan îndrăzneţ pentru viitoarea colonie de pe Marte: cum va fi alimentată cu energie electrică
Publicat: 07.08.2017
Siemens plănuieşte să asigure energia electrică viitoarei colonii de pe Planeta Roşie cu ajutorul unui sistem pe cât de simplu, pe atât de inovativ.

Marte are potenţial enorm pentru generarea energiei, chiar dacă, probabil, nu are resurse naturale. Are în schimb soare şi vânt extrem de puternic, astfel planul companiei Siemens este de a folosi panouri solare şi centrale eoliene, scrie Seeker.

De asemenea, compania precizează că, „fără o sursă centralizată de energie, comunităţile se vor baza pe sistem autonome de energie”, precizează oficialii companiei.

Astfel de sisteme care nu sunt centralizate au început să apară deja pe Terra, cu rezultate mulţumitoare. Având în vedere că o colonie pe Marte nu poate fi posibilă în viitorul apropiat şi că, cel puţin la început, nu poate fi mare, un astfel de sistem cu surse de energie autonome sunt perfecte.

Deşi acest plan pare unul cu rază foarte lungă de acţiune, un astfel de demers poate îmbunătăţi sistemele necentralizate, autonome de energie electrică care folosesc resurse regenerabile, utile şi pentru comunităţile de pe Pământ, mai ales în contextul încălzirii globale.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Visul va deveni realitate. NASA va trimite oameni pe Marte

Marte era cândva o planetă verde ca a noastră. Ce s-a întâmplat cu aceasta

MARTE ar putea susţine din nou VIAŢA. Planul ambiţios al unor experţi din cadrul NASA prin care doresc să creeze o atmosferă asemănătoare cu cea a Terrei pe planeta roşie

Marte nu este atât de diferită de Pământ? Cum a arătat planeta roşie cu miliarde de ani în urmă – VIDEO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase