Home » Știință » Experţii au creat o nouă tehnică de tratare a infertilităţii genetice masculine

Experţii au creat o nouă tehnică de tratare a infertilităţii genetice masculine

Experţii au creat o nouă tehnică de tratare a infertilităţii genetice masculine
Publicat: 21.08.2017
O cauză genetică obişnuită ce provoacă infertilitatea masculină a fost tratată la şoareci, prin intermediul unei noi tehnici de creare a spermatozoizilor sănătoşi în laborator

Cercetătorii au creat o nouă tehnică ce le oferă speranţe bărbaţilor care nu pot avea copii doarece deţin trei în loc de doi cromozomi sexuali, informează The Guardian. 

Aproximativ 1 din 500 de băieţi se nasc cu un cromozom X sau Y în plus care poate degrada formarea spermatozoizilor maturi ce provoacă infertilitatea. Cercetătorii din cadrul Francis Crick Institute din Londra au utilizat o tehnică ce implică celule stem pentru crearea spermatozoizilor dintr-un ţesut conector prelevat din urechile şoarecilor masculi infertili. 

Şoarecii deţineau fie un cromozom feminin X sau masculin Y în plus faţă de perechile obişnuite XX sau XY. 

În timpul procesului de transformare a ţesutului conector de fibroblast în celule stem cu scopuri diverse, unii cromozomi au fost distruşi.  Odată injectaţi în şoarecii gazdă, celulele s-au dezvoltat şi au devenit spermatozoizi funcţionali. 

Cercetătorii au realizat primele teste pe oamenii, subiectul fiind un bărbat cu sindromul Klinefelter. Testele repetate pe şoareci au dovdit că este posibilă producerea de celule stem fibroblast care nu conţin un cromozom sexual în plus. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase