Home » Știință » O companie care realizează plăci video susţine că vom avea maşini complet autonome până în 2021

O companie care realizează plăci video susţine că vom avea maşini complet autonome până în 2021

O companie care realizează plăci video susţine că vom avea maşini complet autonome până în 2021
Publicat: 26.08.2017
NVIDIA a realizat progrese însemnate de când a anunţat că se va alătura lumii maşinilor autonome. Compania a intrat în mai multe parteneriate şi se aşteaptă să vadă prima maşină complet autonomă în 2021.

Compania a introdus sistemul DRIVE PX şi cu acesta a reuşit să realizeze progrese de anul trecut de când a făcut anunţul, scrie Futurism.

Dintre parteneriate, probabil cel mai important este acela cu compania Tesla, care a avut loc în octombrie anul trecut. Sistemul DRIVE PX a fost astfel implementat în Model S şi Model X al Tesla. Alte parteneriate importante au fost cu Toyota şi Volvo în mai, respectiv iunie ale acestui an, care vor folosi sistemul elaborat de NVIDIA pe maşinile lor.

Aceste progrese însemnate au făcut ca CEO-ul companiei NVIDIA, Jensen Huang, să susţină că în mai puţin de cinci ani vom avea pe şosele maşini care se conduc singure.

Până atunci, vor exista hibrizi. „De la anul, vom începe să vedem pe străzi taxiuri-robot. Lucrăm la 6-7 proiecte de taxiuri-robot care se realizează în diferite colţuri ale lumii”, precizează Huang.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Când vom putea merge cu maşini care se conduc singure. Anunţul oficial al şefului Tesla

Vor dispărea permisele de conducere până în 2040?

Baidu a prezentat prima sa maşină electrică autonomă

O femeie inginer din România i-a spus lui Elon Musk ce probleme sunt la maşinile electrice. A fost concediată imediat de la Tesla

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase