Home » Știință » Un virus extrem de periculos ar putea ajuta la tratarea cancerului cerebral

Un virus extrem de periculos ar putea ajuta la tratarea cancerului cerebral

Un virus extrem de periculos ar putea ajuta la tratarea cancerului cerebral
Publicat: 09.09.2017
Virusul Zika, ce poate provocate deteriorarea creierului nou-născuţilor, ar putea fi utilizat pentru realizarea unui nou tratament împotriva cancerului cerebral.

Până în prezent, virusul Zika a fost considerat doar o ameninţare globală, notează BBC. Dar recent, cercetătorii au demonstrat că virusul poate selecta, infecta şi ucide celulele canceroase, greu de distrus din creierul adulţilor. 

Injecţiile cu virusul Zika au produs micşorarea unor tumori agresive, fără a degrada celelate celule cerebrale, în cadrul testelor realizate pe şoarecii adulţi. Desigur, metoda nu a fost testată pe oameni, însă cercetătorii consideră că virusul Zika ar putea fi injectat în creier pentru distrugerea tumorilor. Recent, tratamentul cu Zika a funcţionat şi în cazul probelor de celule umane din laborator. 

Glioblastoame sunt unele dintre cele mai comune tipuri de celule la adulţi şi unele dintre cele mai greu de tratat. În cazul nou-născuţilor, în creierul acestora cele mai des întâlnite celule sunt cele stem, acesta fiind unul dintre motivele care ar putea explica de ce virusul este atât de distrugător în cazul copiilor. În cazul adulţilor, însă, acest tip de celule se regăsesc într-un număr mult mai mic. Astfel ar putea exista o şansă ca virusul Zika să poată distruge doar celulele canceroase fără a le degrada pe cele din jur. 

Cercetătorii speră ca primele teste pe oameni să aibă loc peste 18 luni. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase