Home » Știință » Molecula minune din corpul nostru care ne menţine tineri şi fericiţi

Molecula minune din corpul nostru care ne menţine tineri şi fericiţi

Molecula minune din corpul nostru care ne menţine tineri şi fericiţi
Publicat: 12.10.2017
Eu nu ştiam ce face cu adevărat oxidul nitric până nu am citit cartea "Zeiţele rămân tinere pentru totdeauna" scrisă de Dr. Christiane Northrup, medic specialist în obstetrică-ginecologie, profesor asistent la Maine Medical Center. De aici am aflat că acest gaz este responsabil de starea de bine şi de sănătatea corpului nostru.

Celulele din corpul nostru – din sânge, din vasele de sânge şi din plămâni – produc o moleculă de semnalizare sau un gaz denumit oxid nitric (NO). Acesta nu trebuie confundat cu protoxidul de azot folosit în stomatologie, cunoscut sub numele gaz ilariant. Oamenii de ştiinţă afirmă că producerea de oxid nitric este stimulate de râs, orgasm şi de alte trăiri plăcute, dar şi de mâncatul fructelor şi legumelor bogate în antioxidanţi, de meditaţie şi sport (oxidul nitric este cel care declanşează starea de euforie a celor care aleargă).

Oxidul nitric relaxează pereţii vaselor de sânge, ceea ce permite vaselor să se lărgească, şi astfel o cantitate mai mare de sânge circulă prin ele. Viagra funcţionează pe baza acestui proces natural al corpului: stimulează eliberarea oxidului nitric, iar cantitatea mai mare de sânge inundă penisul, rezultând astfel erecţia. În mod similar, nitroglicerina poate opri un atac de cord pentru că eliberează în corp acest oxid nitric care lărgeşte vasele de sânge, domolind contracţiile.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase