Home » Știință » Persoanele cu anxietate sunt fericitele posesoare a cinci superputeri. Puţini au cunoştinţă despre ele

Persoanele cu anxietate sunt fericitele posesoare a cinci superputeri. Puţini au cunoştinţă despre ele

Persoanele cu anxietate sunt fericitele posesoare a cinci superputeri. Puţini au cunoştinţă despre ele
Publicat: 22.10.2017
Anxietatea poate părea o stare care poate doar să provoace durere, însă nu este întotdeauna la fel. Anxietatea vine la pachet cu anumite ''superputeri'' în funcţie de modul în care o controlăm.

Dacă sunteţi una dintre persoanele care se confruntă cu aceste stări iată câteva aspecte bune ale anxietăţii, propuse de EyeOpening. 

1. Abilitatea de a simţi energia celor din jur

Persoanele anxioase pot determina dacă cei din jurul lor au o vibraţie pozitivă sau negativă. În timp ce în preajma energiei negative persoanele cu această stare se simt inconfortabil, în preajma energiilor pozitive se pot acomoda mult mai repede. 

2. Un simţ crescut al empatiei

Persoanele anxioase sunt mult mai îngrijorate de ceea ce simt cei din jur. Aceştia au un simţ al empatiei mult mai ridicat pe care multe persoane nu îl pot înţelege. De asemenea, persoanele cu anxietate pot detecta mult mai uşor emoţiile celor din jur. Empatia este un factor important care poate schimba vieţile oamenilor din jur. 

3. Un instinct care le poate salva viaţa 

Anxietatea a apărut mult mai devreme decât ne imaginăm. Deoarece starea poate fi utilizată sub forma unui mecanism de supravieţuire care permite persoanelor să fie mult mai conştiente de evenimentele din jurul lor. Conform unui studiu publicat în European Journal of Psychology, persoanele anxioase pot detecta mai rapid pericolul şi răspunde acestuia mai eficient.

4. Un IQ crescut

Conform cercetătorilor din cadrul SUNY Downstate Medical Centre, New York, persoanele cu anxietate sunt mult mai deştepte. Rezultatul nu reprezintă o surpriză având în vedere cât de analitice sunt aceste persoane. 

5. Abilitatea de a distinge adevărul de minciună

Persoanele cu anxietate sunt extrem de grijulii, pot detecta minciunile în majoritatea cazurilor şi sunt mult mai curajoşi decât se crede. Dacă o persoană afirmă un lucru care nu are sens pentru ei vor fi primii care îşi vor spune părerea. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase